Domačinke na koncu ostale brez medalje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Švedinje za bron nadigrale domačinke Avstralke.
Oglej si celoten članek

Članice švedske nogometne reprezentance so zmagovalke današnjega malega finala na svetovnem prvenstvu za nogometašice v Avstraliji. V glavnem mestu Queenslanda Brisbanu so z 2:0 (1:0) za bron premagale povsem nemočne domačinke, ki jim niso pomagali niti domači navijači. Na polnih tribunah stadiona se je zbralo 50.000 ljubiteljev nogometa.

V nedeljo ob 12. uri v Sydneyju se bodo v finalu svetovnega prvenstva za nogometašice, odločilni del poteka v Avstraliji, pomerile Angležinje in Španke. Evropske prvakinje Angležinje so v polfinalu ugnale gostiteljice iz Avstralije s 3:1, Španke pa so z 2:1 premagale Švedinje.

Švedinje so bile v boju za tretje mesto ves čas podjetnejše. Fridolina Rolfö je bila v 30. minuti uspešna z bele pike za vodstvo z 1:0. V drugem polčasu v 62. minuti pa je na 2:0 povišala Kosovare Asllani.

Švedinje so tako kot v letih 1991, 2011 in 2019 končale na tretjem mestu, le na SP leta 2003 so bile druge. Za Avstralke je četrto mesto najboljši dosežek doslej.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.