Šport > Nogomet
143 ogledov

Domačinke na koncu ostale brez medalje

Švedska ženska nogometna reprezentanca Profimedia
Švedinje za bron nadigrale domačinke Avstralke.

Članice švedske nogometne reprezentance so zmagovalke današnjega malega finala na svetovnem prvenstvu za nogometašice v Avstraliji. V glavnem mestu Queenslanda Brisbanu so z 2:0 (1:0) za bron premagale povsem nemočne domačinke, ki jim niso pomagali niti domači navijači. Na polnih tribunah stadiona se je zbralo 50.000 ljubiteljev nogometa.

V nedeljo ob 12. uri v Sydneyju se bodo v finalu svetovnega prvenstva za nogometašice, odločilni del poteka v Avstraliji, pomerile Angležinje in Španke. Evropske prvakinje Angležinje so v polfinalu ugnale gostiteljice iz Avstralije s 3:1, Španke pa so z 2:1 premagale Švedinje.

Švedinje so bile v boju za tretje mesto ves čas podjetnejše. Fridolina Rolfö je bila v 30. minuti uspešna z bele pike za vodstvo z 1:0. V drugem polčasu v 62. minuti pa je na 2:0 povišala Kosovare Asllani.

Švedinje so tako kot v letih 1991, 2011 in 2019 končale na tretjem mestu, le na SP leta 2003 so bile druge. Za Avstralke je četrto mesto najboljši dosežek doslej.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice