Šport > Nogomet
209 ogledov

Chelsea zaključil rekorden prestop

Moises Caicedo Profimedia
Chelsea si je z rekordnim zneskom zagotovil Moisesa Caiceda.

Angleški nogometni klub Chelsea je v svoje vrste zvabil Ekvadorca Moisesa Caiceda, dosedanjega člana Brightona. Zanj se je potegoval tudi Liverpool, a je bila ponudba Chelseaja večja, gre namreč za angleški prestopni rekord pri 115 milijonih funtov oziroma 133 milijonih evrov, obenem pa si je tudi sam nogometaš želel okrepiti klub iz Londona, kateremu naj bi že spomladi obljubil svojo zvestobo.

Zadnja ponudba za Caiceda naj bi bila 100 milijonov funtov, z dodatki in bonusi pa bo narasla na 115. Po poročilih BBC-ja naj bi bili bonusi odvisni od števila nastopov in ne ekipnih rezultatov, tako da si pri Brightonu obetajo celotno 115-milijonsko pogačo, kar bo tudi uradno najdražji angleški nakup v zgodovini.

S podpisom pogodbe se je končala poletna saga, ko je Brighton vztrajno odbijal vse višje ponudbe tekmecev v ligi za nadarjenega 21-letnega vezista. Chelsea je njegove dosedanje delodajalce prepričal z zadnjo ponudbo v nedeljo zvečer, v ponedeljek je nogometaš opravil zdravniški pregled in nato popisal osemletno pogodbo.

"Zelo vesel sem, da sem se pridružil Chelseaju. Ko so me poklicali, nisem okleval, vedno sem si želel igrati za tako velik klub. Izpolnile so se mi sanje in komaj čakam, da se pridružim soigralcem," je za spletno stran Londončanov dejal igralec, ki bo na Stamford Bridgeu ostal do leta 2031.

Caicedo je kariero začel pri domačem klubu Santo Domingo, pri 17 letih se je preselil v večji klub Independiente del Valle, s katerim je tudi osvojil mladinski pokal libertadores, južnoameriško različico lige prvakov. V Brighton je prišel leta 2021, pol sezone pa je kot posojen igralec igral tudi v Belgiji za Beerschot.

Ekvadorec je za Brighton odigral vsega skupaj 53 tekem in dosegel dva zadetka, bil pa je izbran za najboljšega igralca Brightona minule sezone. Kljub komaj 21 letom ima že 32 nastopov za ekvadorsko reprezentanco, za katero je dosegel tri zadetke in bil ključen igralec na minulem svetovnem prvenstvu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice