Šport > Nogomet
450 ogledov

Iniesta pri 39-ih letih v novem klubu

Iniesta Španija Francija četrtfinale Doneck Euro 2012 EPA
Iniesta bo kariero nadaljeval pri Emiratih.

Španska nogometna legenda Andres Iniesta bo pri 39 letih še nadaljeval kariero profesionalca. Svetovni prvak iz leta 2010 se je pridružil klubu Emirates iz Ras al-Hajmaha v Združenih arabskih emiratih, je klub potrdil na družbenih omrežjih in objavil fotografije ter posnetke s sprejema Inieste.

Za zdaj drugih uradnih podatkov o dolžini pogodbe ni bilo, španski mediji, med njimi tudi As, pa poročajo, da je podpisal pogodbo do leta 2025 z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Iniesto, ki je nazadnje igral za japonski klub Vissel Kobe, so med drugim povezovali tudi z Interjem iz Miamija. Tam zadnje čase igrajo njegovi nekdanji kolegi iz Barcelone, 36-letni Argentinec Lionel Messi ter Španca Sergio Busquets (35 let) in Jordi Alba (34).

Iniesta je bil doslej v karieri najuspešnejši na klubski ravni prav pri Barceloni. S Katalonci je štirikrat osvojil ligo prvakov, devetkrat špansko prvenstvo in šestkrat državni pokal.

S špansko reprezentanco, za katero je odigral 131 tekem, je bil Iniesta evropski prvak v letih 2008 in 2012. Leta 2010 je rdečo furijo z zmagovitim golom v finalu proti Nizozemski (1:0) popeljal tudi do svetovnega naslova.

Poleti 2018 je prestopil v Vissel Kobe. Nedavno je napovedal, da bi se nekoč rad vrnil v Barco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice