Šport > Nogomet
250 ogledov

Arsenal izenačil v 101. minuti, nato osvojil pokal

Martin Odegaard Profimedia
Topničarji so osvojili angleški superpokal.

V angleškem superpokalu sta se pomerila Manchester City in Arsenal, sinjemodri so namreč v minuli sezoni osvojili prvenstvo in tudi FA pokal in se tako v tokratnem obračunu pomerili z v zadnji sezoni v Premier League drugouvrščenimi topničarji. City je bil tokrat na zelo dobri poti do lovorike, a se je vse skupaj obrnilo globoko v sodniškem dodatku drugega polčasa.

Arsenal si je v prvem polčasu, ko evropski klubski prvaki niso niti enkrat ustrelili na gol Aarona Ramsdala, priigral dve lepi priložnosti, a novi član Londončanov Kai Havertz ni uspel spraviti žoge za hrbet rojaka Stefana Ortege. 

Nato pa je v 77. minuti do žoge na desni strani napada prišel Cole Palmer in natančno zadel nasprotni kot Arsenalovih vrat.

Meščani so nato mirno ohranjali prednost, trenerja Cityja Pepa Guardiolo pa so razburili šele sodniki, ki so za osem minut podaljšali drugi polčas. Na začetku tega sta z glavama v šestnajstercu sinjemodrih z glavama trčila Kyle Walker in Thomas Partey, posredovanje zdravniških ekip pa je še podaljšalo tekmo.

Čakalo se je le še na zadnji sodniški žvižg, ko so topničarji izvajali kot. Obramba je izbila prvo žogo, a je ta na desni strani prišla do Bukaya Sake, ki jo je podal do Leandra Trossarda, ta pa se je odločil za strel. Žoga je na poti do gola zadela branilca Manuela Akanjija ter se mimo Ortege skotalila v gol za 1:1.

Sledile so enajstmetrovke, pri Arsenalu so bili v prvih treh serijah natančni Martin Ødegaard, Trossard in Saka, pri Cityju pa le Bernardo Silva. Kevin de Bruyne je zadel prečko, Rodriju pa je strel zaustavil Ramsdale. Žogo je nato na belo piko postavil Fabio Vieira in s suverenim strelom Arsenalu prinesel že sedemnajsto lovoriko v tem tekmovanju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice