Šport > Nogomet
2440 ogledov

Z orožjem napadli in pretepli nogometaše nogometnega velikana

Velez Sarsfield Epa
Nogometašem Veleza navijači grozili z orožjem, nekatere so celo pretepli.

Navijači argentinskega nogometnega kluba Velez Sarsfield so po nedeljski prvenstveni tekmi, na kateri se je od nogometa poslovil urugvajski zvezdnik Diego Godin, napadli igralce tega kluba. Jezni zaradi poraza so nogometašem grozili z orožjem, jih tudi tepli, tako da nekateri niso hoteli zapustiti trening-kampa in oditi domov. Nogometaši navijačev niso prijavili, policija pa jih je v okviru preiskave vseeno zaslišala.

"Nekaj ur po tekmi smo prišli do svojih avtomobilov v Villi Olimpici, našem centru za trening. Tam so nas v zasedi pričakali navijači, mislim, da jih je bilo pet ali šest. Dvakrat so me udarili v obraz, medtem ko so me držali za jakno. Tudi drugim so grozili, da jim bodo prestrelili nogi," je za ESPN dejal mladi napadalec Gianluca Prestianni in dodal, da po incidentu razmišlja, da bi zapustil klub. Zanj naj bi se sicer resno zanimali pri Boci Juniors.

Trener Sebastian Mendez je vodstvo kluba obvestil, da se ekipa ne bo vrnila na treninge, dokler ji ne bo zajamčena varnost. S samo petimi zmagami na 27 tekmah je sicer Velez v konkurenci 28 klubov trenutno šele na 25. mestu. Na zadnjih devetnajstih tekmah je ta argentinski velikan vpisal vsega dve zmagi.

Velez Sarsfield iz Buenos Airesa sicer velja za enega največjih argentinskih klubov vseh časov. V zadnjih tridesetih letih je osvojil kar petnajst večjih lovorik, v svoji zgodovini pa se lahko pohvali z desetimi naslovi argentinskega prvaka (nazadnje leta 2013), največji uspeh pa je dosegel leta 1994, ko je osvojil pokal libertadores.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice