Šport > Nogomet
44 ogledov

Nogometni pokal Argentine za papeža

Srečanje papeža Frančiška s predstavniki San Lorenza.
1/4
Reuters
Delegacija argentinskega nogometnega kluba San Lorenzo je v Vatikanu obiskala papeža Frančiška in mu podarila repliko pokala za državno prvenstvo.

Papež Frančišek, ki izhaja iz San Lorenza, je že pred časom izdal, da je velik oboževalec tamkajšnjega nogmetnega kluba. Ta je v letošnji sezoni slavil v prvem delu državnega prvenstva, z obiskom Vatikana pa so se poklonili 'navijaču številka ena'.

Sedem predstavnikov kluba in dva nogometaša so Frančišku ob obisku podarili repliko osvojenega pokala ter eno od rokavic, ki jih je na odločilni tekmi nosil vratar San Lorenza Sebastian Torrico, ki je bil eden od udeležencev obiska v Vatikanu. Polurno srečanje je potekalo v hiši za goste v kateri prebiva papež in se med drugim pogovarjali tudi o izjemni obrambi vratarja Torrica na tekmi proti Velezu.

Klubski predsednik Marcelo Tinelli je ob obisku dejal, da si je ekipa obljubila, da bi ob morebitnem uspehu odletela v Vatikan in obdarila najslavnejšega navijača tega kluba. Papež Frančišek se je darila zelo razveselil in ga bo sedaj podaril vatikanskemu muzeju, v zameno pa jim je podaril ikono Marije, ki jo bodo hranili na domačem stadionu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.