Šport > Nogomet
142 ogledov

Predčasno padel zastor nad 20-letno kariero

Diego Godin Profimedia
Sloviti urugvajski branilec Diego Godin je več mesecev pred iztekom pogodbe končal profesionalno športno pot.

Urugvajski nogometaš Diego Godin je v nedeljo po porazu njegovega Velez Sarsfielda proti Huracanu z 0:1 na zadnji tekmi argentinske lige to sezono sporočil, da končuje 20-letno kariero.

Zdaj 37-letni nogometaš je za reprezentanco zbral 161 nastopov in igral na štirih svetovnih prvenstvih, nazadnje na mundialu 2022.

Godin je v Evropi igral za Atletico Madrid, Inter Milano, Villarreal in Cagliari, leta 2014 je z atleti osvojil tudi špansko prvenstvo primera division.

Rekorder po številu nastopov za urugvajsko reprezentanco se je lansko sezono pridružil argentinskemu Velezu Sarsfieldu in čeprav ima pogodbo do decembra, se je odločil za predčasni konec sodelovanja.

Diego Godin | Avtor: Epa Epa

"Želel sem kariero končati na ta način. Glede na to, da sem zdrav, se morda komu zdi presenetljivo, a o tem sem razmišljal že nekaj časa," je za argentinsko televizijo povedal Godin.

"Zdaj imam druge prioritete. Moja družina je v Urugvaju in pred kratkim sem postal očka, želim se spočiti in uživati v drugih stvareh, želel pa sem se od nogometa posloviti z dobro podobo na igrišču," je dodal.

V zbirki ima tri evropske superpokale (2010, 2012, 2018) in dve evropski ligi (2010, 2018) z Atleticom Madridom, s katerim je osvojil tudi španski pokal (2013), špansko prvenstvo (2014) in španski superpokal (2014). Z Atleticom Mineirom pa je osvojil tudi brazilski superpokal (2022).

Vrhunec njegove mednarodne kariere je bilo svetovno prvenstvo 2010, Godin je z Urugvajem leta 2011 osvojil tudi južnoameriško prvenstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.