Šport > Nogomet
840 ogledov

Trener nogometnega velikana po zmagi nokavtiral svojega igralca

Pedro Guilherme Profimedia
Kontroverzni trener je nemudoma prejel odpoved.

Po pisanju brazilskih medijev naj bi Pablo Fernandez, kondicijski trener brazilskega nogometnega giganta Flamenga, prejel odpoved, potem ko je fizično napadel svojega nogometaša Pedra, brazilskega reprezentanta, ki je Brazilijo zastopal tudi na minulem svetovnem prvenstvu.

Zgodbo je potrdil tudi Pedro, ki je svoje videnje dogodkov delil s sledilci preko socialnih omrežij, potem ko je Fernandeza prijavil policiji Belo Horizonteja in upravi kluba.

Do incidenta je prišlo na prvenstveni tekmi, ko so štirikratni zmagovalci pokala Libertadores v gosteh premagali osovražene rivale Atletico Mineiro z 2:1.

Pedro, ki je sicer že šestkrat oblekel dres brazilske reprezentance, je celotno tekmo presedel na klopi, zaradi česar naj bi se v navalu besa neprimerno obnašal ter imel številne neprimerne izjave.

Zaradi tega naj bi v slačilnici prišlo do spora med 52-letnim kondicijskim trenerjem in nogometnim zvezdnikom, vse skupaj pa naj bi se končalo tako, da je Fernandez Pedra "nokavtiral" z udarcem s pestjo v glavo.

Kontroverzni kondicijski trener naj bi se nemudoma po dogodku opravičil za svoje dejanje, a vodstvo kluba za težavnega trenerja ni imelo milosti, saj ni šlo za osamljeni incident iz njegove kariere.

Pablo Fernandez je namreč s trenutnim trenerjem Flamenga in nekdanjim argentinskim selektorjem Jorgejem Sampaolijem začel sodelovati leta 2019, tekom njunega službovanja pri francoskem velikanu Marseillu pa je bil dalj časa suspendiran zaradi fizičnega napada na navijača.

Fernandez je sicer pred prihodom v Flamengo služboval še pri Celti Vigo, Sevilli, Athletic Bilbau, Atleticu Mineiru in Marseillu, pred sodelovanjem s Sampaolijem pa je deloval predvsem v navezi z glavnim trenerjem Eduardom Berizzom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice