Šport > Nogomet
1490 ogledov

Nizozemski nogometni zvezdnik obsojen na sedem let zapora!

David Mendes da Silva Profimedia
Nekdanji nizozemski nogometni reprezentant je bil obsojen na sedem let zapora zaradi tihotapljenja droge.

Bivši zvezdnik AZ Alkmaarja in nizozemski nogometni reprezentant David Mendes da Silva je prejel sedemletno zaporno kazen, potem ko ga je sodišče spoznalo krivega za vpletenost v tihotapljenje kokaina. Tožilstvo je sicer za nekdanjega nogometnega zvezdnika zahtevalo 10-letno kazen, a ga je sodišče v Rotterdamu na koncu obsodilo na sedem let zapora.

Nogometnega zvezdnika je policija prijela avgusta minulo leto, potem ko naj bi v Nizozemsko pretihotapil dve pošiljki kokaina, eno 74-kilogramsko in eno 105-kilogramsko. Prav tako naj bi kot posrednik deloval pri tretji pošiljki, ko je bilo v Evropo pretihotapljeno kar 1300 kilogramov kokaina.

Mendes da Silva je svoj čas veljal za izjemno vsestranskega nogometaša, ki je lahko igral na katerikoli poziciji na sredini igrišča ali v obrambi. Slovel je predvsem po svoji odlični tehniki preigravanja in ključnih drsečih startih. 

David Mendes da Silva | Avtor: Profimedia Profimedia

Kariero je začel pri svoji domači Sparti Rotterdam, ki ga je med drugim tudi za nekaj časa posodila slovitemu Ajaxu, za katerega pa ni vpisal nobenega uradnega nastopa. Sledila je selitev k NAC Bredi, kjer je močno opozoril nase in si leta 2006 izboril prestop k nizozemskemu velikanu AZ Alkmaarju, kjer je doživel svoja najlepša nogometna leta, ko je bil eden izmed ključnih členov kluba v šampionski sezoni 2008/09, ko je AZ postal nizozemski državni prvak. Istega leta je osvojil tudi nizozemski superpokal.

Leta 2010 je okrepil Red Bull Salzburg, s katerim je osvojil avstrijsko državno prvenstvo in pokal, preden se je leta 2013 preselil v Grčijo k tamkajšnjemu velikanu Panathinaikosu. S slednjim je osvojil en grški pokal, se leta 2015 upokojil ter eno leto opravljal vlogo trenerjevega pomočnika, preden se je vrnil domov in odigral še eno sezono za svojo domačo Sparto Rotterdam. Od nogometa se je tako poslovil poleti 2017.

Tekom svojega igranja za AZ Alkmaar si je celo izboril vpoklic v zelo močno nizozemsko reprezentanco, za katero je med letoma 2007 in 2009 zbral sedem uradnih nastopov.

David Mendes da Silva | Avtor: Twitter Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice