Šport > Nogomet
5861 ogledov

Šok! Zvezdnik nemške Bundeslige zbolel za rakom

Stefan Lainer Profimedia
Na srečo so nogometašu bolezen odkrili dokaj zgodaj.

Avstrijski desni bočni branilec Borussie Mönchengladbach Stefan Lainer prestaja pravo dramo, potem ko so mu zdravniki diagnosticirali raka limfnih žlez. Standardnega člana avstrijske nogometne reprezentance zdaj v borbi z zahrbtno boleznijo čaka večmesečna terapija, zaradi katere bo prisiljen izpustiti celotno prihajajočo sezono.

Zdravniki naj bi bili sicer zelo zadovoljni, da je bila bolezen odkrita tako zgodaj. Po prvih informacijah naj bi bili prepričani, da obstaja velika verjetnost, da bo po zaključenem zdravljenju nogometaš lahko normalno nadaljeval z življenjem, odpisano ni niti nadaljnje profesionalno ukvarjanje s športom.

"Naredili bomo vse v naših močeh, da 'Steviju' priskrbimo najboljše možno zdravljenje. Njemu in njegovi družini želimo moči in optimizma v borbi s to boleznijo," se je iz kluba oglasil športni direktor Borussie Mönchengladbach Roland Virkus.

30-letni Lainer je sicer član Borussie Mönchengladbach, za katero je v Budnesligi zbral že več kot 100 nastopov, od leta 2019, ko se je ekipi za 12,5 milijonov evrov pridružil iz Red Bull Salzburga. Pred tem je tekom svoje profesionalne kariere nastopal še za FC Liefering in SV Reid.

Lainer, ki se je kar trikrat znašel v idealni postavi avstrijske lige, je bil član Red Bull Salzburga v zgodovinski sezoni 2017-18, ko je klub osvojil prvo mesto v svoji skupini evropske lige, nato pa na poti do polfinala izločil Real Sociedad, Borussio Dortmund in Lazio, preden je v polfinalu proti Marseillu zaradi pravila zadetka v gosteh ostal brez finala. Tega leta je bil Lainer izbran tudi v idealno postavo evropske lige. Z rdečimi biki se je sicer veselil štirih državnih naslovov in treh osvojenih avstrijskih pokalov.

Vse od leta 2017 je eden ključnih členov avstrijske reprezentance, za katero je zbral 38 nastopov in dosegel dva zadetka. Njene barve je kot nezamenljivi član prve postave branil tudi na Euru 2020, ko se je Avstrija z zmagama nad Makedonijo in Ukrajino  ter porazom proti Nizozemski uvrstila celo v izločilne boje, kjer pa je šele po podaljških klonila proti Italiji. Lainer se je na tekmi proti Makedoniji vpisal celo med strelce.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 23:34 27.julij 2023.

    Rak ne gleda ali je nekdo zvezdnik all ne!

Sorodne novice