Šport > Nogomet
2702 ogledov

Še eden izmed najboljših na svetu se seli v Savdsko Arabijo

Riyad Mahrez Epa
Tudi izjemni član Manchester Cityja v Savdsko Arabijo.

Potem ko so novico, da bo Alžirec Riyad Mahrez, 32-letni zvezdnik Manchester Cityja, zmagovalca lige prvakov, kariero nadaljeval v Al-Ahliju, pred tednom dni sprva razkrili savdski mediji, jo je v petek potrdil še angleški prvak.

Pred Mahrezom je Al-Ahli v klub zvabil že dva velika zvezdnika evropskih nogometnih zelenic, napadalca Liverpoola Roberta Firmina in vratarja Chelseaja Edouarda Mendyja.

Mahrez je začel svojo profesionalno nogometno kariero pri francoskem nižjeligašu Quimperju, dobre predstave pri njegovem naslednjem klubu Le Havru pa so mu prinesle prestop v Anglijo, kjer je zablestel v polnem sijaju.

Najprej je pomagal Leicester Cityju osvojiti angleško drugo, Championship ligo, preden je bil eden ključnih členov ene največji pravljic v zgodovini nogometa, ko so "lisice" leta 2016 osvojile premier ligo. Alžirski zvezdnik je bil takrat tudi izbran za nogometaša leta v premier ligi ter najboljšega afriškega nogometaša leta.

Mahrez se je po odmevnih predstavah pri Leicestru leta 2018 pridružil Manchester Cityju in zanj zbral skupno 236 nastopov v vseh tekmovanjih. Za City je dosegel 78 golov, k temu pa dodal še 59 podaj. Z "meščani" je še štirikrat osvojil premier ligo, dva FA pokala, tri ligaške pokale, en angleški superpokal, od Manchester Cityja pa se je poslovil z zgodovinsko prvo osvojitvijo lige prvakov v zgodovini kluba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice