Šport > Nogomet
1426 ogledov

El Clasico ima novega presenetljivega junaka

Fermin Lopez Profimedia
Barceloni je pripadel "prijateljski" el clasico pred začetkom nove sezone.

Španski nogometni prvak Barcelona je s 3:0 na prijateljski tekmi premagal Real Madrid. el clasico je bil v Teksasu v ZDA. Tekma je potekala pred kar 82.026 gledalci v Arlingtonu v Teksasu na stadionu Dallas Cowboys, teksaške ekipe v ameriškem nogometu. Barcelona je sicer dobila tudi prejšnji prijateljski tekmi proti Realu v ZDA leta 2017 in 2022.

Gole za Katalonce so zadeli Ousmane Dembele v 15. minuti, Fermin Lopez v 85. in Ferran Torres v 91. minuti, napadalec Reala Vinicius Junior pa je v 20. minuti zgrešil enajstmetrovko. Tudi sicer je bil Real izjemno neučinkovit, saj je sprožil kar 28 strelov, od tega je kar petkrat zadel vratnico.

Barcelona pa je na koncu tekme lahko slavila presenetljivega junaka, saj je enega najboljših vtisov na tekmi pustil javnosti neznani Fermin Lopez, ki je odigral vrhunsko tekmo. Komaj 20-letni vezist namreč še nima uradnega nastopa za prvo ekipo Barcelone, lansko sezono pa je kot posojen nogometaš Blaugrane nastopal v tretji španski ligi za Linares. Zdaj pa je povsem upravičil priložnost, ki mu jo je namenil trener Xavi.

Na žalost pa je imel veliki španski derbi tudi črno piko, saj tekma ni bila nič kaj "prijateljska", med igralci je kar nekajkrat "zavrelo", na koncu pa so zaradi poškodb predčasno zaključili kar štirje nogometaši, Andreas Christensen, Ilkay Gündogan in Ronald Araujo pri Barceloni ter Ferland Mendy pri Realu.

Real je tako doživel svoj prvi poraz na ameriški turneji, potem ko je pred tem z 2:0 in 3:2 premagal Manchester United in Milan. Barcelona pa je z zmago na derbiju vseh derbijev popravila vtis po porazu s 3:5 proti Arsenalu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.