Šport > Nogomet
2660 ogledov

Eden največjih nogometašev vseh časov zaključil kariero

Gigi Buffon Cristiano Ronaldo Profimedia
Legendarni Gianluigi Buffon bo pri 45 letih obesil kopačke na klin.

Če gre verjeti vselej dobro obveščenemu novinarju Fabriziu Romanu, bo nekdanji italijanski reprezentant Gianluigi Buffon v naslednjih dneh naznanil konec kariere. 45-letni vratar z izjemno kariero, v kateri je osvojil precejšnje število lovorik – ostal je sicer brez tako želene Lige prvakov –, je nazadnje nosil dres italijanskega drugoligaša Parme. 

Buffon se je na nogometni zemljevid sicer postavil prav v Parmi, kjer je opozoril nase ter si prislužil prestop v Juventus, za katerega je igral v obdobju od leta 2001 do 2018. Nato je v jeseni svoje kariere prestopil še v PSG, a tam ni zdržal dolgo, kmalu se je namreč še za dve sezoni vrnil v Staro damo (2019-2021). Sledila je selitev v matični klub, v katerem bo, kot vse kaže, tudi zaključil zares bogato kariero. 

Buffon se lahko pohvali s številnimi lovorikami: italijansko ligo je z Juventusom osvojil kar desetkrat. Z italijansko reprezentanco je postal svetovni prvak leta 2006. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.