Šport > Nogomet
594 ogledov

Hrvaška ima nogometnega svetovnega rekorderja!

Joško Gvardiol Profimedia
Joško Gvardiol je tudi uradno podpisal pogodbo z Manchester Cityjem.

Hrvaški nogometni reprezentant Joško Gvardiol in angleški prvak Manceshter City sta danes potrdila sodelovanje, za katerega sta se dogovorila že pred dnevi. City je danes potrdil podpis pogodbe z Gvardiolom, njegov dosedanji klub, nemški prvoligaš Leipzig, bo dobil 90 milijonov evrov odškodnine. Gvardiol je sklenil petletno sodelovanje.

Leipzig, za katerega igrata zdajšnji in nekdanji slovenski reprezentant Benjamin Šeško in Kevin Kampl, je za 21-letnega Hrvata sprva zahteval 100 milijonov evrov, a sta se kluba dogovorila za deset milijonov manjšo vsoto. Gvardiol je vseeno postal najdražji branilec vseh časov, saj je prehitel Harryja Maguireja, zakaterega je Manchester United pred leti plačal 87 milijonov evrov.

"Vedno sem sanjal, da bom nekoč igral v Angliji. V čast mi je, da se bo to zgodilo v Manchester Cityju po sezoni, kakršno je imel klub. Vsi, ki so ga lani gledali, so lahko videli, da je to najboljši klub na svetu, super bo delati pod vodstvom Pepa Guardiole. Moj igralski razvoj še ni končan, prepričan sem, da bom v tem okolju še napredoval," je ob podpisu pogodbe dejal hrvaški branilec.

Pri 21 letih je Gvardiol že izkušen reprezentant, za Hrvaško je zbral 21 nastopov, za Leipzig pa je v zadnjih dveh sezonah nastopil na 87 tekmah in dvakrat osvojil nemški pokal.

"Veseli smo, da smo Joška pripeljali v Manchester City. Že dolgo smo ga pozorno opazovali, ima ogromen talent. Vsi veliki klubi v Evropi so ga želeli, zato je super, da smo ga pripeljali v naš klub. Mlad je še, njegov razvoj pa je izjemen," pa je dejal športni direktor Txiki Begiristain.

Gvardiol je sicer komaj druga poletna okrepitev Cityja, pred njim je za sinjemodre podpisal njegov rojak Mateo Kovačić, ki je iz Chelseaja prišel za 29 milijonov evrov.

City bo sezono uradno odprl v nedeljo, ko se bo z Arsenalom na Wembleyju meril za angleški superpokal oziroma Community Shield.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:02 06.avgust 2023.

    Kockasti znajo vse spremeniti v denar..So pravi cigani...

Sorodne novice