Šport
121 ogledov

Presenetljivo nizka kazen zaradi udarca sodnika

karton rumeni rdeči piščalka nogomet sodnik Profimedia
Kitajska nogometna zveza (CFA) je kaznovala trenerja Duana Xina za fizični napad na sodnika.

Kitajski nogometni trener Duan Xin, ki je prejšnji mesec na tekmi druge lige po glavi udaril sodnika, je prejel osemmesečno prepoved in globo v višini 20.905 dolarjev, je sporočila kitajska nogometna zveza (CFA).

Trener kitajskega drugoligaša Liaoning Shenyang je bil najprej izključen zaradi žaljenja sodnika, a ga to ni pomirilo in je sodnika nato z roko udaril po glavi.

"Duan Xin je bil vpleten v nasilno vedenje, udaril je sodnika v obraz, kar je imelo za posledico negativen družbeni učinek," je kitajska zveza zapisala v izjavi za javnost.

"Kitajska nogometna zveza bo strogo in odločno obravnavala vse vrste kršitev pravil in discipline v skladu z določbami disciplinskega kodeksa kitajske nogometne zveze," je dodala.

Del javnosti meni, da je bila kazen preblaga, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Ob tem mnoge preseneča dejstvo, da je po disciplinskem pravilniku CFA kazen za udarec sodnika milejša, šest mesecev suspenza, kot na primer za pljuvanje, kar se kaznuje z letom dni prepovedi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.