Šport > Nogomet
8471 ogledov

Zvezdnik PSG-a dobil bitko življenja in zapustil bolnišnico

Sergio Rico Profimedia
Sergi Rico je po hudi nesreči in komi zapustil bolnišnico.

Vratarja francoskega nogometnega kluba Paris Saint-Germain Sergia Rica so v petek odpustili iz bolnišnice, skoraj tri mesece po nesreči pri jahanju v Andaluziji, pri kateri si je močno poškodoval glavo in padel v komo. Devetindvajsetletni Španec je bil v bolnišnici Virgen del Rocio v Sevilli vse od 28. maja.

"Resnično, možgani so inteligentni in izbrišejo tovrstne dogodke ... in resnica je, da so to bile sanje. Zbudil sem se v bolnišnici in sem danes zelo navdušen in zelo srečen. Upam, da bom kmalu na voljo in da bom iz dneva v dan okreval ter se vrnil k nogometu" je dejal Rico.

Sergio Rico | Avtor: Profimedia Profimedia

Vratar se je ponesrečil na jahalnem izletu, kot so dejali v družini, pa se je to zgodilo, ker mu je podivjal konj. Ko je padel na tla, ga je žival še brcnila in pri tem se je močno poškodoval. Španca so po več dneh v komi 5. julija odpustili iz bolnišnične enote za intenzivno nego, zdaj pa je lahko bolnišnico zapustil.

Rico je sicer z domačo Sevillo dvakrat osvojil evropsko ligo, leta 2020 pa se je po izposoji za stalno pridružil pariškemu klubu, kjer ima status rezervnega vratarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice