Šport > Nogomet
10889 ogledov

Včeraj je postal državni prvak, danes v kritičnem stanju

Sergio Rico Profimedia
Vratar francoskega prvaka Paris Saint-Germaina je bil s helikopterjem urgentno prepeljan v bolnišnico.

Le dan po tem, ko si je PSG predčasno zagotovil že 11. naslov državnega prvaka, se je pri padcu s konja v španski Huelvi na jugozahodu države hudo poškodoval drugi vratar pariškega velikana Sergio Rico, poroča francoska agencija AFP.

Po doslej znanih informacijah je 29-letni čuvaj mreže, ki so ga s helikopterjem urgentno prepeljali v bolnišnico, utrpel možganske poškodbe.

Njegovo stanje je zelo resno.

Kot še poroča agencija AFP, je bil 29-letnik na klopi v soboto, ko je PSG po remiju (1:1) pri Strasbourgu osvojil naslov francoskega prvaka. Po tekmi se je vrnil v Španijo, kjer se mu je pripetila nesreča.

"Je v resnem stanju," je za AFP potrdil tiskovni predstavnik PSG.

"Veliko moči in hitro okrevanje," pa so na Twitterju zapisali pri Sevilli, za katero je Rico igral v preteklosti.

Sergio Rico | Avtor: Epa Epa

PSG je v soboto v 36. krogu Ligue 1 remiziral na gostovanju pri Strasbourgu (1:1) in ima krog pred koncem neulovljive štiri točke prednosti pred Lensom. Leo Messi je na najbrž svoji zadnji prvenstveni tekmi francoske lige Parižane v 59. minuti popeljal v vodstvo, domači so izenačili dvajset minut pozneje.

Lens prvega mesta več ne more doseči, je pa potrdil drugo in s tem tudi neposredno uvrstitev v ligo prvakov. S 3:0 je premagal Ajaccio. S tem je tretjeuvrščenemu Marseillu, ki bo moral v kvalifikacije lige prvakov, ušel za osem točk. Marseille je namreč doma z 1:2 izgubil proti Brestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.