Šport > Nogomet
795 ogledov

Chelsea pripeljal še eno ogromno okrepitev, PSG ima novega vratarja

Kai Havertz Reševalni pas/Twitter
Chelsea je za obetavnega 21-letnika odštel 78 milijonov evrov.

Nemškemu nogometnemu prvoligašu Bayerju iz Leverkusna je v poletnem prestopnem roku uspel sijajen posel. Bogati angleški klub iz Londona Chelsea se je z lekarnarji dogovoril za prestop 21-letnega Kaija Havertza, s katerim so po opravljenem zdravniškem pregledu podpisali petletno pogodbo. Za nogometaša bodo odšteli 78 milijonov evrov.

Havertz velja za enega najboljših igralcev v svoji starostni skupini. Nemški reprezentant je sicer del enajsterice, ki se bo v ligi narodov pomerila s Švico. Reprezentančni tabor je zapustil z dovoljenjem selektorja Joachima Löwa, da bi v Londonu podpisal pogodbo.

Nadarjeni Havertz je v 150 tekmovalnih tekmah Leverkusna dosegel 46 golov in ob tem prispeval še 25 asistenc. V Chelseaju se je pridružil svojemu reprezentančnemu soigralcu Timu Wernerju, ki je junija za Chelsea podpisal za 53 milijonov evrov. Havertz je vsekakor pridobitev Londončanov v konici napada, zanesljiv je tako kot napadalec in kot napadalni vezist.

Zasedba s Stamford Bridgea je v poletnem prestopnem roku porabila že več kot 200 milijonov evrov za okrepitve, s katerimi želijo v novi sezoni angleške premier lige zmanjšati vrzel, ki jih loči do prvakov in podprvakov Liverpoola in Manchester Cityja. Londončani so sezono končali za najboljšima kluboma na četrtem mestu, od samega vrha pa jih je ločilo 33 točk. Šestinšestdeset točk so si delili z Manchester Unitedom.

Havertz je postal drugi najdražji nakup v zgodovini kluba iz Londona za vratarjem Kepo. Leta 2018 so Londončani za baskovskega vratarja Kepo Arrizabalago, ki je prišel iz Athletica Bilbaa, odšteli 80 milijonov evrov.

Strateg zasedbe Frank Lampard si je zgradil zmagovalno zasedbo. Igralcem, kot so Mason Mount, Tammy Abraham, Reece James, Christian Pulišić in Callum Hudson-Odoi, je dodal okrepitve, kot so Hakim Ziyech, Timo Werner, Ben Chillwell, Thiago Silva in od petka še Kai Havertz.

 

Rico za štiri leta v PSG

Španski nogometni vratar Sergio Rico se iz Seville dokončno seli k Paris Saint-Germainu, so sporočili na spletni strani francoskega nogometnega velikana. Rico je bil v minuli sezoni posojen v PSG iz andaluzijskega kluba, Francozi pa so izkoristili možnost odkupa za šest milijonov evrov.

Rico je bil pri PSG sicer rezervni vratar, v sezoni 2019/20 pa je zbral deset nastopov. Po poškodbi Kostaričana Keylorja Navasa proti Atalanti v četrtfinalu lige prvakov je dobil priložnost v polfinalu proti Leipzigu. V finalu proti Bayernu ga je znova v vratih zamenjal Navas.

Sedemindvajsetletni Španec je pred tem za Sevillo odigral 170 tekem, bil pa je še član druge ekipe andaluzijskega velikana in angleškega Fulhama.

S Sevillo je osvojil dva naslova v evropski ligi (2014/15 in 2015/16), s PSG je bil v minuli sezoni državni prvak, osvojil pa je tudi oba pokalna naslova.

 

Romero prihaja k Iličiću

Italijanski prvoligaš Atalanta iz Bergama, katere član je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, je dobil novega igralca. Klub je sporočil, da se je dogovoril za prestop Cristiana Romera iz Juventusa. Po novem bo v Atalanti dve leti igral kot posojen igralec, pozneje ga bo lahko ekipa iz Bergama odkupila.

Vrednost prestopa 22-letnega osrednjega branilca je, kot je sporočil torinski klub, dva milijona evrov, še dva milijona so vredni bonusi, če ga bo Atalanta odkupila, pa bo morala zanj junija 2022 plačati 16 milijon evrov.

 

Allan iz Napolija v Everton

Brazilski nogometaš Allan bo kariero nadaljeval pri angleškem Evertonu. Dosedanji član Napolija je z Evertonom sklenil triletno pogodbo, ki je po poročanju italijanskih medijev vredna 25 milijonov evrov.

Allan je v Napoliju preživel zadnjih pet sezon, za Brazilijo pa ima devet nastopov, z njo je slavil tudi v lanski izvedbi južnoameriškega prvenstva.

"V veselje mi je, da sem podpisal za Everton. Zelo sem vesel, da sem tu, upam, da bom s soigralci lahko poskrbel za velike stvari," je za klubsko spletno stran dejal 29-letni vezist.

Allan je že zbral 61 tekem pod vodstvom Carla Ancelottija, ko je ta vodil Napoli, tako da je bil tudi trener eden od razlogov za selitev. "Gre za klub z zgodovino, tu pa je še profesor Ancelotti. Naredil je vse, da bi me pripeljal sem," je še dejal Allan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.