Šport > Nogomet
118 ogledov

Nemčija ima novega strelskega princa

Kai Havertz Epa
Bayer Leverkusen je v gosteh prišel do minimalne zmage.

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so na prvi tekmi 29. kroga nemške bundeslige v gosteh premagali Freiburg z 1:0 (0:0). Edini gol je v 54. minuti dosegel mladi zvezdnik ekipe Kai Havertz. Nemški reprezentant je poskrbel za svojevrsten rekord, postal je prvi, ki je v elitni nemški ligi dosegel 35 golov že pred dopolnjenim 21. letom.

S tem je popravil pol stoletja star rekord Klausa Fischerja, ki mu je v najmočnejši nemški ligi pred 21. rojstnim dnevom uspelo zabiti 34 golov.

Bayer, ki je v prejšnjem krogu na domačem igrišču doživel neprijeten poraz proti Wolfsburgu, je v boju za uvrstitev v ligo prvakov osvojil tri točke, a ni imel lahkega dela. Domači so se pomaknili v obrambo, dobro stali na igrišču, v prvem delu si gostje kljub veliki terenski premoči niso pripravili resne priložnosti. Edino pravo v prvem delu so imeli tik pred odhodom na odmor pravzaprav nogometaši Freiburga, po protinapadu je sam pred vratarja prišel Lucas Höler, toda streljal je mimo gola.

Alphonso Davies, Erling Haaland Der Klassiker Šport Veliki nemški derbi odločila mojstrovina

Drugi del je Bayer začel bolj odločno, hitro je zbral toliko strelov na tekmečeva vrata kot v 45 minutah prvega polčasa, premoč pa kronal v 54. minuti. Jamajčan Leon Bailey je žogo lepo podal do Havertza, ta pa jo je med nogami vratarja poslal v mrežo, čeprav je bil obkrožen z dvema branilcema.

Kai Havertz | Avtor: Epa Epa

Lekarnarji, ki so se vsaj začasno prebili na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, za drugouvrščeno Borussio Dortmund zaostajajo le za točko, so na koncu še trepetali za zmago. Freiburg je pritisnil, imel še eno veliko priložnost, toda vratar Lukas Hradecky je ne najboljši strel Nilsa Petersena odbil v kot.

Preostale tekme 29. kroga bodo v soboto, nedeljo in ponedeljek.

Bundesliga, 29. kolo:

Freiburg : Bayer  0:1 (0:0)
Havertz 54.

LESTVICA:
1. Bayern München 64
2. Borussia Dortmund 57
3. Bayer Leverkusen 56 (+1)
4. RB Leipzig 55
5. Borussia Mönchengladbach 53
6. Wolfsburg 42
7. Hoffenheim 39
...
15. Mainz 28
16. Fortuna Düsseldorf 27
17. Werder Bremen 22 (-1)
18. Paderborn 19

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice