Šport > Nogomet
1974 ogledov

Pri 22-ih prinesel naslov svetovnega prvaka, pri 28 ostaja brez kluba

Mario Götze EPA
Nekdanji nemški reprezentant preživlja težke čase.

Mario Götze je leta 2014 odločil finale svetovnega prvenstva v Braziliji. V podaljšku finalne tekme je premagal argentinskega čuvaja mreže Sergia Romera in elfu prinesel četrti naslov svetovnih prvakov, prvega po letu 1990. Star je bil 22 let, v Nemčiji pa je imel status heroja.

Šest let kasneje je isti nogometaš ostal brez kluba, saj pri dortmundski Borussiji z njim ne želijo podaljšati pogodbe, ki se mu izteka. Götze že nekaj časa ni v mislih trenerja Luciana Favreja, priložnost za igro ni dobil tudi v zadnjem kolu Bundeslige, čeprav lahko klubi po novem pravilu, ki je uvedeno zaradi natrpanega urnika po epidemiji koronavirusa, opravijo kar pet menjav na tekmo.

Borussia Mönchengladbach Bundesliga Šport Na tekmi se je zbralo 13 tisoč 'gledalcev'

Götze je sicer produkt Borussijine nogometne šole, za prvo ekipo pa je skupno igral osem let. Najprej med leti 2009 in 2013, ko se je za 37 milijonov evrov preselil k Bayernu, v drugo pa je bil član moštva iz Dortmunda od leta 2016. Skupno je v dresu Borussie odigral 218 tekem in dosegel 45 zadetkov.

Götze Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale | Avtor: EPA EPA

Nogometaš, ki bo na začetku junija dopolnil 28 let, je odigral tudi 63 tekem za nemško izbrano vrsto in zabil 17 golov. Daleč najpomembnejši je seveda tisti, ki ga je v Riu de Janeiru dosegel proti Lionelu Messiju in druščini. V omenjenem finalu je v igro vstopil v 88. minuti, v 113. pa dosegel edini gol na srečanju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.