Šport > Nogomet
406 ogledov

Na rezervno klop ali na letalo?

RB Leipzig Hertha Berlin Bundesliga Epa
Nogometni klubi morajo v času po pandemiji covida-19 improvizirati. Nekateri so bilj iznajdljivi od drugih.

V sredo pozno popoldne je bila v okviru 28. kola nemške Bundeslige na Red Bull Areni odigrana tekma med domačim RB Leipzigom in berlinsko Hertho. Srečanje se je končalo z remijem (2:2), že pred začetkom pa je pozornost mnogih vzbudila zanimiva podrobnost.

Med številne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa sodi tudi sedenje rezervnih igralcev na tribuni, namesto na klopeh tik ob zelenici. Na tribuni nogometaši namreč lažje držijo medsebojno razdaljo.

V Leipzigu so tribune malce dvignjene v primerjavi z igriščem in da rezervistom - med njimi je bil tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl -  ne bi bilo treba hoditi po hodnikih stadiona, so jim pot z zelenice na njihove nove pozicije (in obratno) skrajšali kar s premičnimi stopnicami, ki ponavadi služijo za vkrcanje potnikov na letalo.

Z napisa na stopnicah je bilo razvidno, da si je klub opremo sposodil z bližnjega mednarodnega letališča Leipzig/Halle.

RB Leipzig Hertha Berlin Bundesliga Bundesliga Šport Leipzig brez Kampla zamudil priložnost

Med polčasom so uslužbenci objekta razkužili površine, kjer so se zadrževali člani strokovnega in tehničnega štaba obeh ekip.

RB Leipzig Hertha Berlin Bundesliga | Avtor: Epa Epa

Na ohranjanje medsebojne razdalje so pazili tudi člani medijskih ekip, ki so poročale s srečanja na Red Bull Areni.

RB Leipzig Hertha Berlin Bundesliga | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice