Šport > Nogomet
130 ogledov

Za Borussio bo na stadionu navijalo 13.000 "navijačev"

borussia Epa
Nemški prvoligaš bo na prihajajočih prvenstvenih tekmah priskrbel številčno navijaško kuliso.

Skoraj 13.000 kartonastih navijačev Borussie Mönchengladbach bo v soboto sedelo na sicer praznem stadionu, ko bo Borussia v tekmi nemškega prvenstva za zaprtimi vrati gostila Bayer Leverkusen.

Gladbach je gostil prvo tekmo nemške prve lige brez navijačev, in sicer že 11. marca, le malo preden je bila sezona zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena.

Ena izmed navijaških skupin kluba "Fanprojekt Mönchengladbach" je prišla na idejo, da bi natisnili slike navijačev v naravni velikosti, ki bi potem zasedle stadion.

borussia | Avtor: Epa Epa

Izrezane podobe so nameščene na drugače praznem stadionu, imetniki letnih kart pa imajo ta privilegij, da njihova podoba zaseda njihov stalen sedež.

"Uredili bomo blizu 13.000 izrezanih podob, prejeli pa smo skoraj že 20.000 naročil," je dejal Thomas Ludwing, vodja navijaške skupine, za podružnico francoske tiskovne agencije AFP SID.

Idejo podpira tudi športni direktor kluba Max Eberl: "To je lepa akcija, ki bo ustvarila atmosfero na stadionu. Čeprav je obenem to opomnik, da nogomet brez navijačev ni enak."

"To je čudovito. Res imamo občutek, da nismo sami, ko treniramo na stadionu," je dodal trener Gladbacha Marco Rose.

Gladbach je tretji v nemškem prvenstvu in za vodilnim Bayernom iz Münchna zaostaja šest točk. Pretekli konec tedna, ko se je nemška liga po dvomesečnem premoru nadaljevala, je Borussia Mönchengladbach s 3:1 premagala Eintracht Frankfurt.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.