Šport > Nogomet
163 ogledov

V polfinale še gostiteljica prvenstva

Solene Durand Profimedia
Avstralke tretje polfinalistke nogometnega SP.

Po Špankah in Švedinjah so se v polfinale svetovnega prvenstva v Avstraliji in na Novi Zelandiji uvrstile tudi nogometašice iz Avstralije, ki so na četrtfinalni tekmi v Brisbanu po izvajanju 11-metrovk premagale Francozinje s 7:6. V rednem delu in 30 minutnem podaljšku ni bilo golov.

Pred 49.461 gledalcev na stadionu Suncorp v Brisbanu je odločitev o zmagovalkah padla šele v deseti seriji "nogometne loterije". Za Avstralke so zadele Caitlin Foord, Samantha Kerr, Mary Fowler, Katrina-Lee Gorry, Tameka Yallop, Ellie Carpenter in Cortnee Vine, za Francozinje pa Kadidiatou Diani, Wendie Renard, Eugenie Le Sommer, Grace Geyoro, Sakina Karchaoui in Maelle Lakrar.

Avstralke so se po zmagi nad Francozinjami prvič v zgodovini svetovnih prvenstev uvrstile v polfinale. Na zaključnih turnirjih na Kitajskem 2007, v Nemčiji 2011 in Kanadi 2015 so se poslovile po četrtfinalnih obračunih.

Sp v nogometu za ženske, Avstralija | Avtor: Profimedia Profimedia

Španke so na petkovi prvi četrtfinalni tekmi letošnjega mundiala v Wellingtonu po podaljšku premagale Nizozemke z 2:1, medtem ko so bile Švedinje v Aucklandu boljše od Japonk prav tako z 2:1.

Prvi polfinalni obračun med Španijo in Švedsko bo 15. avgusta v Aucklandu, drugi med Avstralijo in zmagovalkami zadnje četrtfinalne tekme med Kolumbijo in Anglijo pa dan kasneje v Sydneyju.

Tekmo za tretje mesto bo 19. avgusta gostil Brisbane, finalno pa 20. avgusta Sydney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.