Domen Prevc se počuti odlično

Foto: EPA
Foto: EPA
Domen Prevc, mlajši brat Petra Prevca, je na svoji drugi tekmi v svetovnem pokalu za smučarje skakalce, še drugič zasedel osmo mesto. Osmi je tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. 16-letnik že komaj čaka na današjo tekmo.
Oglej si celoten članek

Domen Prevc je po prvi tekmi v norveškem Lillehammerju, kjer so zaradi težavnih vetrovnih razmer izvedli le eno maratonsko serijo, pa še to na srednji in ne veliki skakalnici, zadovoljen z osmim mestom.

″Z rezultatom sem zadovoljen. Moram priznati, da iz nižjih nivojev s tako dolgimi tekmami nimam veliko izkušenj. Do nastopa sem ostal ogret v kabini na vrhu skakalnice. Pretekli teden sem treniral doma, kjer sem opravil kvalitetne priprave. Se že veselim nedeljske tekme, saj se tu v Lillehammerju dobro počutim,″ je po tekmi menil Domen Prevc.

Vse nas je zeblo

Glavni trener Goran Janus je imel tri tekmovalce v točkah, Peter Prevc je bil 11., Anže Lanišek pa 19: ″Tekma ni bila privlačna za nikogar. Zeblo nas je tako na trenerski tribuni kot tudi vse gledalce ob skakalnici, a to je tekma na prostem. Vse skupaj je trajalo dolgo časa. O poteku tekme trenerji ne moremo odločati, a lahko povem, da razmere niso bile nevarne za skakanje, a se je jakost vetra konstantno spreminjala. Našim tekmovalcem je zmanjkalo nekaj sreče. Čestital bi Domnu, Petru in Anžetu za osvojene točke. Jutri je nov dan in s tem nova tekma.″

V nedeljo v Lillehammerju skakalce čaka še ena tekma svetovnega pokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.