Šport
50 ogledov

Domen Prevc se počuti odlično

domen prevc klingenthal EPA
Domen Prevc, mlajši brat Petra Prevca, je na svoji drugi tekmi v svetovnem pokalu za smučarje skakalce, še drugič zasedel osmo mesto. Osmi je tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. 16-letnik že komaj čaka na današjo tekmo.

Domen Prevc je po prvi tekmi v norveškem Lillehammerju, kjer so zaradi težavnih vetrovnih razmer izvedli le eno maratonsko serijo, pa še to na srednji in ne veliki skakalnici, zadovoljen z osmim mestom.

″Z rezultatom sem zadovoljen. Moram priznati, da iz nižjih nivojev s tako dolgimi tekmami nimam veliko izkušenj. Do nastopa sem ostal ogret v kabini na vrhu skakalnice. Pretekli teden sem treniral doma, kjer sem opravil kvalitetne priprave. Se že veselim nedeljske tekme, saj se tu v Lillehammerju dobro počutim,″ je po tekmi menil Domen Prevc.

Vse nas je zeblo

Glavni trener Goran Janus je imel tri tekmovalce v točkah, Peter Prevc je bil 11., Anže Lanišek pa 19: ″Tekma ni bila privlačna za nikogar. Zeblo nas je tako na trenerski tribuni kot tudi vse gledalce ob skakalnici, a to je tekma na prostem. Vse skupaj je trajalo dolgo časa. O poteku tekme trenerji ne moremo odločati, a lahko povem, da razmere niso bile nevarne za skakanje, a se je jakost vetra konstantno spreminjala. Našim tekmovalcem je zmanjkalo nekaj sreče. Čestital bi Domnu, Petru in Anžetu za osvojene točke. Jutri je nov dan in s tem nova tekma.″

V nedeljo v Lillehammerju skakalce čaka še ena tekma svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.