Domen tokrat dlje od Petra

Foto: EPA
Foto: EPA
Na nedeljski tekmi bo nastopilo šest slovenskih skakalcev.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučarski skakalci so solidno prestali prehod iz letalnice na normalne naprave. V kvalifikacijah so se bratoma Petru in Domnu Prevcu, ki sta imela nastop že zagotovljen, na tekmi pridružili tudi Anže Lanišek, bil je odličen četrti v kvalifikacijah, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Andraž Pograjc.

Kranjec je zasedel 24., Tepeš 30., Pograjc pa 34. mesto. Najboljši v kvalifikacijah je bil tokrat olimpijski prvak Kamil Stoch, ki je na domači skakalnici naposled nakazal dvig forme, doskočil pa je pri 134 metrih. Drugi je bil njegov rojak Stefan Hula, tretje mesto pa je zasedel Čeh Roman Koudelka.

Najdaljši skok je sicer uspel Nemcu Richardu Freitagu, ki je pristal pri 139 metrih, a njegov dosežek ni štel za kvalifikacije. Drugi najdaljši je bil s skokom 134,5 metra Norvežan Kenneth Gangnes, Domen Prevc je skočil 133,5 metra, Peter Prevc pa meter in pol manj od brata.

V soboto bo v Zakopanah ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.