Šport
31 ogledov

Domen tokrat dlje od Petra

Domen Prevc EPA
Na nedeljski tekmi bo nastopilo šest slovenskih skakalcev.

Slovenski smučarski skakalci so solidno prestali prehod iz letalnice na normalne naprave. V kvalifikacijah so se bratoma Petru in Domnu Prevcu, ki sta imela nastop že zagotovljen, na tekmi pridružili tudi Anže Lanišek, bil je odličen četrti v kvalifikacijah, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Andraž Pograjc.

Kranjec je zasedel 24., Tepeš 30., Pograjc pa 34. mesto. Najboljši v kvalifikacijah je bil tokrat olimpijski prvak Kamil Stoch, ki je na domači skakalnici naposled nakazal dvig forme, doskočil pa je pri 134 metrih. Drugi je bil njegov rojak Stefan Hula, tretje mesto pa je zasedel Čeh Roman Koudelka.

Najdaljši skok je sicer uspel Nemcu Richardu Freitagu, ki je pristal pri 139 metrih, a njegov dosežek ni štel za kvalifikacije. Drugi najdaljši je bil s skokom 134,5 metra Norvežan Kenneth Gangnes, Domen Prevc je skočil 133,5 metra, Peter Prevc pa meter in pol manj od brata.

V soboto bo v Zakopanah ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.