Šport
92 ogledov

Prevc v tujih medijih, tudi Al Jazeeri

Peter Prevc, mediji, ZDF
1/12
Internet
"Peter Veliki, slovenski car," je le en od številnih komentarjev tujih medijev, ki so pospremili nastop svetovnega prvaka v poletih Petra Prevca.

Peter Prevc je z izjemnimi predstavami v tej zimi povzročil skakalno evforijo v Sloveniji, njegove skoke in polete pa s superlativi spremljajo tudi tuji komentatorji in mediji, kar nekaj pa mu jih je že pripisalo tudi veliki kristalni globus ob koncu sezone.

Tudi ostali slovenski skakalci so blesteli na posamični tekmi v Kulmu, prostala trojica se je namreč uvrstila med ducat najboljših letalcev. Jurij Tepeš je bil deveti, Robert Kranjec mesto za njim, Anže Lanišek pa je svoje prvo SP v poletih končal na 12. mestu. Slovenski orli so tako pred današnjo ekipno tekmo eni glavnih favoritov za zlato odličje, načrte pa bi jim lahko preprečili predvsem Norvežani. Za odličja naj bi se potegovali še Nemci in Avstrijci.

Komentarjev 10
  • marko30 20:35 17.januar 2016.

    Kaj niste še opazili, da ta maja košir samo provocira in serje kar se tiče naših slovenskih športov. Boli nas kaj berejo v tujini in če tebi paše košarka, pa tenis, pa bowling pa ne vem kaj še. V glavnem ...prikaži več v SLO je smučarija taka in drugačna zelo priljubljena, ali tebi paše ali ne. Tako pač je in nekatere to boli, verjamem. Ne razumem pa tudi, da se vam da prerekati s človekom ala maja košir, za take je vsak odgovor odveč, edina pametna je pritisk na minus in to je to! Zdaj sm se pa tudi js prekršil, ker sm odgovoru, sam enkrat sm pa mogu!

  • joža 10:58 17.januar 2016.

    Pri tvojem pravopisu tvoj članek zares malo.

  • korisnik_17698 09:46 17.januar 2016.

    ne pa ne v vb ,franciji pa spaniji ne spremljajo skokov .obrobni sport je to tam