Šport
44 ogledov

Prevc na SP ''kopiral'' Kranjca

peter prevc EPA
Slovenija se lahko pohvali z dvema naslovoma svetovnega prvaka v smučarskih poletih, med dosežkoma Petra Prevca in Roberta Kranjca pa je moč potegniti več vzporednic.

Peter Prevc se je z izjemnimi predstavami na Kulmu zapisal v zgodovino slovenskih smučarskih skokov, saj je postal drugi Slovenec in prvi po Robertu Kranjcu z naslovom svetovnega prvaka v smučarskih poletih.

Med dosežkoma najboljšega skakalca na svetu in enega najboljših letalcev vseh časov pa lahko potegnemo več vzporednic, na kar je ob vrnitvi v domovino opozoril tudi selektor reprezentance Goran Janus.

VREME

Organizatorji v Vikersundu so zaradi težav z vetrom izpeljali le dve od predvidenih štirih serij. Nestanovitvne razmere so krojile tudi razplet v Bad Mitterndorfu, kjer so odpovedali četrto serijo.

FINALNI SKOK

Prevc je svetovni prvak postal s skokom, dolgim 244 metrov, kar je identična daljava, s katero si je laskavi naziv pred štirimi leti priskakal Kranjec.

VRSTNI RED

Prevc je v neposrednem boju za naslov prvaka premagal Norvežana (Kenneth Gangnes), tretje mesto je osvojil Avstrijec (Stefan Kraft).

Iste države so krojile vrh pred štirimi leti v Vikersundu, kjer sta se za Kranjcem zvrstila Rune Velta (Norvežan) in Martin Koch (Avstrijec).

RAZLIKA 

robert kranjec | Avtor: EPA EPA
Končna razlika med Prevcem in Gangneson je znašala 3,3 točke, čeprav je slovenski šampion v treh skokih skupaj presegel 700 metrov (243, 213,5, 244).

Podobno izenačeno je bilo na dvoboju Kranjca in Velte, slovenski letalec je slavil z natanko tremi točkami prednosti.

Lov na kristalni globus se nadaljuje

Karavana smučarskih skokov se bo iz Avstrije preselila na Poljsko, kjer bo 24. januarja v Zakopanah na sporedu nova tekma za svetovni pokal. Prevc, vodilni v skupnem seštevku in lastnik rumene majice, ima 245 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Severinom Freundom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.