Domžalčani drugič do pokalne lovorike

Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije
V finalu slovenskega pokala sta se merili Olimpija in Domžale, slednji pa je drugič v klubski zgodovini osvojil pokal.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Olimpije so pred finalno tekmo slovenskega pokala zatrjevavali, da bodo storili vse, da popravijo vtis s spomladanskega dela prvenstva in s pokalno lovoriko rešijo sezono. Ljubljančani so se tokrat sicer petič potegovali za pokalni naslov, Domžalčani drugič. Slednji so na koncu slavili z 1:0.

Tekmo v Kopru so bolje odprli Domžalčani, že v peti minuti pa se je po podaji Žana Majerja, ki je izvajal prosti strel, zatresla prečka. Okroglo usnje je sicer zadelo zgornji del okvirja vrat in se nenevarno odbilo v golavt. Enak izkupiček so Domžalčani zabeležili tudi v 14. minuti, ko je Petar Franjić prišel do neoviranega strela precej z leve strani peterca, a slabo zadel žogo, ki se je odkotalila mimo vrat. Preko gola pa je kasneje po podaji z desne strani z glavo sprožil še Gaber Dobrovoljc, na drugi strani zelenice pa je bil daleč od uspeha Leon Benko.

Precej nevarnejši je bil v 31. minuti Ivan Firer, ki je močno ustrelil zunaj kazenskega prostora, a je bil Rok Vodišek na pravem mestu. Že v naslednji minuti je do strela prišel tudi Olimpijin vezist Danijel Miškić, a strel po sredini gola ni Dejanu Miliću povzročil večjih težav. V zaključku polčasa je do strela z glavo prišel Benko, a tudi tokrat je okroglo usnje poletelo visoko čez gol.

Za prvo večje razburjenje v drugem polčasu je nato poskrbel Romun v vrstah Olimpije Alexandru Cretu, ki si je ob koncu 55. minute prislužil drugi rumeni karton in s tem predčasno pot v garderobo. Igralca več na zelenici so Domžalčani hitro izkoristili, v 61. minuti je po podaji iz kota najvišje skočil Dobrovoljc in zadel za 1:0.

Ljubljančani so imeli kasneje večjo posest žoge, a si pravih priložnosti niso uspeli priigrati, Domžalčani so povsem mirno nadzirali potek dvoboja. V sodnikovem podaljšku se je zaiskrilo ob prekršku nad domžalskim vratarjem, v prerivanju pa je zaradi udarca rdeči karton prejel še drugi Olimpijin igralec - Nemanja Mitrović. Sledil je le še zadnji žvižg in veselje Domžalčanov.

Foto: Saša Despot nogometni pokal Slovenije

Pokal Slovenije, finale:

Domžale : Olimpija 1:0 (0:0)
Dobrovoljc 61.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.