Šport > Nogomet
96 ogledov

Domžalčani drugič do pokalne lovorike

nogometni pokal Slovenije
1/22
Saša Despot
V finalu slovenskega pokala sta se merili Olimpija in Domžale, slednji pa je drugič v klubski zgodovini osvojil pokal.

Nogometaši Olimpije so pred finalno tekmo slovenskega pokala zatrjevavali, da bodo storili vse, da popravijo vtis s spomladanskega dela prvenstva in s pokalno lovoriko rešijo sezono. Ljubljančani so se tokrat sicer petič potegovali za pokalni naslov, Domžalčani drugič. Slednji so na koncu slavili z 1:0.

Tekmo v Kopru so bolje odprli Domžalčani, že v peti minuti pa se je po podaji Žana Majerja, ki je izvajal prosti strel, zatresla prečka. Okroglo usnje je sicer zadelo zgornji del okvirja vrat in se nenevarno odbilo v golavt. Enak izkupiček so Domžalčani zabeležili tudi v 14. minuti, ko je Petar Franjić prišel do neoviranega strela precej z leve strani peterca, a slabo zadel žogo, ki se je odkotalila mimo vrat. Preko gola pa je kasneje po podaji z desne strani z glavo sprožil še Gaber Dobrovoljc, na drugi strani zelenice pa je bil daleč od uspeha Leon Benko.

Precej nevarnejši je bil v 31. minuti Ivan Firer, ki je močno ustrelil zunaj kazenskega prostora, a je bil Rok Vodišek na pravem mestu. Že v naslednji minuti je do strela prišel tudi Olimpijin vezist Danijel Miškić, a strel po sredini gola ni Dejanu Miliću povzročil večjih težav. V zaključku polčasa je do strela z glavo prišel Benko, a tudi tokrat je okroglo usnje poletelo visoko čez gol.

Za prvo večje razburjenje v drugem polčasu je nato poskrbel Romun v vrstah Olimpije Alexandru Cretu, ki si je ob koncu 55. minute prislužil drugi rumeni karton in s tem predčasno pot v garderobo. Igralca več na zelenici so Domžalčani hitro izkoristili, v 61. minuti je po podaji iz kota najvišje skočil Dobrovoljc in zadel za 1:0.

Ljubljančani so imeli kasneje večjo posest žoge, a si pravih priložnosti niso uspeli priigrati, Domžalčani so povsem mirno nadzirali potek dvoboja. V sodnikovem podaljšku se je zaiskrilo ob prekršku nad domžalskim vratarjem, v prerivanju pa je zaradi udarca rdeči karton prejel še drugi Olimpijin igralec - Nemanja Mitrović. Sledil je le še zadnji žvižg in veselje Domžalčanov.

nogometni pokal Slovenije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pokal Slovenije, finale:

Domžale : Olimpija 1:0 (0:0)
Dobrovoljc 61.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.