Domžale v sodnikovem podaljšku do napredovanja

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Po povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije je znan še zadnji udeleženec četverice, ki se bo v sezoni 2015/16 borila za pokalno lovoriko. Mariboru, Celju in Zavrču, ki so napredovali že prejšnji teden, se je danes pridružila še ekipa Domžal.
Oglej si celoten članek

Domžalčani so si napredovanje v polfinale slovenskega pokala zagotovili šele v sodnikovem podaljšku povratne tekme. Benjamin Morel je v Kopru zadel za 2:1, prvi dvoboj v Domžalah se je sicer končal z minimalno zmago Primorcev (1:0).

Domžalčani so na Bonifiki povedli že po prvi pravi akciji na tekmi. Po podaji Antonia Manceja je Matic Črnic z natančnim strelom s kakšnih 20 metrov zadel zgornji levi kot domačihvrat in tako hitro izničil prednost tekmecev.

Podobno je bilo v nadaljevanju, spet hiter gol, spet so zadeli Domžalčani, toda ne v pravo mrežo. Po akciji v 47. minuti je Mitja Lotrič podal pred vrata gostov, podaljšal pa jo je Jaka Štromajer. Ob drugi vratnici je nato Miha Blažič žogo odbil v svoj gol in poskrbel za izid, ki je spet ustrezal domačim.

Toda še en zadetek bi napredovanje prinesel gostom, ti so pritiskali, a niso zadeli. Slobodan Vuk je sredi polčasa z lepim strelom od daleč zadel prečko, Žan Majer pa ob koncu ni bil dovolj natančen. Ko je že kazalo, da bo ostalo pri 1:1 in uvrstitvi Luke Koper v polfinale, pa je že globoko v sodnikovem dodatku po podaji Darka Zeca spretno reagiral Benjamin Morel in poslal žogo preko vratarja Kristijana Kahlino v mrežo ter Domžalam priigral napredovanje.

Že pred tednom dni so bili znani preostali trije klubi v polfinalu. V boju za lovoriko so ostali Zavrč, Celje in Maribor.

V Celju so domači po 2:2 na prvi tekmi nadigrali Olimpijo in slavili s 3:1. V Mariboru so državni prvaki lovili minimalni zaostanek iz Velenja in ga tudi ujeli, na koncu so se s 3:0 zanesljivo uvrstili naprej. Zavrč je, potem ko je bilo na prvi tekmi neodločeno 1:1, v lokalnem obračunu vendarle zanesljivo odpravil edinega drugoligaša med osmerico Dravo, izid druge tekme je bil 3:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.