Šport > Nogomet
62 ogledov

Domžale v sodnikovem podaljšku do napredovanja

Domžale Olimpije Pokal Slovenije Katarina Ponjavić
Po povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije je znan še zadnji udeleženec četverice, ki se bo v sezoni 2015/16 borila za pokalno lovoriko. Mariboru, Celju in Zavrču, ki so napredovali že prejšnji teden, se je danes pridružila še ekipa Domžal.

Domžalčani so si napredovanje v polfinale slovenskega pokala zagotovili šele v sodnikovem podaljšku povratne tekme. Benjamin Morel je v Kopru zadel za 2:1, prvi dvoboj v Domžalah se je sicer končal z minimalno zmago Primorcev (1:0).

Domžalčani so na Bonifiki povedli že po prvi pravi akciji na tekmi. Po podaji Antonia Manceja je Matic Črnic z natančnim strelom s kakšnih 20 metrov zadel zgornji levi kot domačihvrat in tako hitro izničil prednost tekmecev.

Podobno je bilo v nadaljevanju, spet hiter gol, spet so zadeli Domžalčani, toda ne v pravo mrežo. Po akciji v 47. minuti je Mitja Lotrič podal pred vrata gostov, podaljšal pa jo je Jaka Štromajer. Ob drugi vratnici je nato Miha Blažič žogo odbil v svoj gol in poskrbel za izid, ki je spet ustrezal domačim.

Toda še en zadetek bi napredovanje prinesel gostom, ti so pritiskali, a niso zadeli. Slobodan Vuk je sredi polčasa z lepim strelom od daleč zadel prečko, Žan Majer pa ob koncu ni bil dovolj natančen. Ko je že kazalo, da bo ostalo pri 1:1 in uvrstitvi Luke Koper v polfinale, pa je že globoko v sodnikovem dodatku po podaji Darka Zeca spretno reagiral Benjamin Morel in poslal žogo preko vratarja Kristijana Kahlino v mrežo ter Domžalam priigral napredovanje.

Že pred tednom dni so bili znani preostali trije klubi v polfinalu. V boju za lovoriko so ostali Zavrč, Celje in Maribor.

V Celju so domači po 2:2 na prvi tekmi nadigrali Olimpijo in slavili s 3:1. V Mariboru so državni prvaki lovili minimalni zaostanek iz Velenja in ga tudi ujeli, na koncu so se s 3:0 zanesljivo uvrstili naprej. Zavrč je, potem ko je bilo na prvi tekmi neodločeno 1:1, v lokalnem obračunu vendarle zanesljivo odpravil edinega drugoligaša med osmerico Dravo, izid druge tekme je bil 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.