Šport > Nogomet
57 ogledov

Lokalni derbi po notah Krke

nogomet Krka Gorica Saša Despot
V 15. kolu je bil na sporedu tudi dolenjsko-posavski derbi, z 2:0 so na domačem stadionu slavili Novomeščani. Domžale so v gosteh premagale Gorico.

Nogometaši Krke so pred današnjim obračunom s Krškim zadnjič zmagali v 11. krogu, ko so na svojem igrišču z 1:0 premagali Celjane, na drugi strani varovanci Tomaža Petroviča na zmago čakajo vse od 26. julija, ko so na svojem stadionu v drugem krogu premagali Luko Koper.

Na začetku tekme so imeli več od igre gostje, vendar njihovi napadi niso obrodili sadov. Streli Gregorja Sikoška, Luke Žinka in Žige Jurečiča niso predstavljali resne nevarnosti za vratarja Miodraga Mitrovića, zato pa je bil v 17. minuti po lepi podaji Josipa Fučka z desne strani v kazenskem prostoru gostov najbolj spreten Filip Dangubić, ki je premagal nemočnega Marka Zalokarja. Za 20-letnega Hrvata, ki je pred letošnjo sezono prišel iz NK Rijeka, je bil to prvi gol v slovenski prvi ligi.

Osem minut pozneje so tudi Krčani izvedli lepo akcijo, ki jo je Luka Volarič sicer uspešno zaključil, vendar je bil v prepovedanem položaju. Novomeščani so imeli lepo priložnost, da bi povišali svoje vodstvo v 30. minuti, ko je s približno 25 metrov proti vratom gostov streljal Dejan Majstorović, Zalokar je žogo odbil, Nana Addo Welbeck pa se po odbiti žogi ni najbolje znašel.

Drugi polčas so bolje začeli domači nogometaši, ki so v prvih petih minutah dvakrat streljali v okvir vrat Krškega, vendar je Zalokar ubranil strela Žige Kastrevca in nato še Dangubića. Krčani so v drugem polčasu prvič resneje zapretili šele v 60. minuti, ko je proti vratom domačih streljal David Bučar, ki je tri minute pred tem zamenjal Dejana Urbanča, njegov strel pa je bil lahek plen za Mitrovića. Vratar domačih je šest minut pozneje brez težav ukrotil tudi poskus z glavo Marka Perkovića. Le dve minuti pozneje se je na drugi strani v priložnosti znašel Miran Perić, izkazala pa se je gostujoča obramba, ki je njegov strel odbila v kot.

Tudi v zadnjih petnajstih minutah tekme si ekipi nista priigrali kakšnih resnejših priložnosti za spremembo izida. Štiri minute pred koncem rednega dela igre je po predložku Marka Jakolića z desne strani z glavo streljal Volarič, vendar neposredno v Mitrovića. V tretji minuti sodnikovega podaljška pa je končni izid po akciji Perića in podaji Welbecka z neposredne bližine postavil Enes Novinić.

Kljub zmagi Krka ostaja na sedmem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Krčani po sobotni zmagi Celjanov v Zavrču ostali popolnoma na dnu prvenstvene lestvice.

Oslabljeni Novogoričani poraženi

Miran Srebrnič, trener Gorice, je imel pred derbijem 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije nemalo težav s sestavo svoje ekipe. Na klopi je imel le štiri nogometaše, manjkali pa so prvi strelec lige Blessing Eleke, prav tako poškodovana Marshal Johnson in Miha Gregorič ter kaznovana Amel Džuzdanović in kapetan Alen Jogan. Med tednom se je v Gorico sicer vrnil Nejc Mevlja, ki je sicer že pridobil pravico nastopa, a ga še ni bilo v goriški postavi. Precej manj težav je imel na klopi Domžal Luka Elsner, ki ni mogel računati le na Dejana Milića in Amadeja Vetriha, ki sta poškodovana. Domžalčani so svoj zadnji poraz v prvenstvu doživeli prav proti Goričanom, ki so v šestem krogu v gosteh zmagali s 3:2.

Po začetnem otipavanju, ko so bili več pri žogi gostujoči nogometaši, so domačini vzpostavili ravnotežje, do prve priložnosti pa so vseeno prišli Domžalčani. Za strel od daleč se je v 18. minuti odločil Lucas Mario Horvat, vendar je bil Gregor Sorčan na mestu. Dve minuti pozneje sta kombinirala Horvat in Slobodan Vuk, sledila je podaja v kazenski prostor, Horvat pa je bil za las prekratek. Prav ob koncu 45 minute so do prve prave priložnosti prišli tudi Goričani. Na levi strani je lepo preigraval Marko Nunić in sprožil strel proti vratom Nejca Vidmarja, ki je njegov strel ubranil.

Drugi polčas so bolje začeli domačini. Dvakrat je s strelom od daleč poskusil Matija Škarabot. V 59. minuti je vratarja gostov skušal premagati Dino Martinović, pred golovo črto Domžal je žogo odbil Dejan Trajkovski, ki je zaustavil tudi nevarno akcijo domačih po levi strani minuto pozneje. Gostje so dvakrat zapretili preko Benjamina Morela, obakrat brez resne nevarnosti, da bi goriški nogometaši v prvoligaški konkurenci prejeli tisoči zadetek. Pred vrati Domžal je bilo vroče še v 75. minuti, ko sta poskusila Škarabot, nato pa v isti akciji še Nunić.

Kar ni uspelo domačim nogometašem, je v 83. minuti uspelo Mihi Blažiču. Nejc Skubic je z leve strani izvajal prosti strel, podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Blažič in s svojim prvim zadetkom v letošnji sezoni premagal nemočnega Sorčana. Z zmago so Domžale na drugem mestu prvenstvene lestvice prehitele Gorico. Obe ekipi sta zbrali 28 točk, vendar imajo domžalski nogometaši boljšo razliko v zadetkih.

Celje po dolgem času do treh točk

Celjani v zadnjem času ostajajo neugoden tekmec za moštvo iz Haloz, saj so tokrat svojo serijo neporaženosti proti Zavrču podaljšali že na pet tekem. Ob tem so prišli še do svoje druge zmage v prvenstvu, ki jih sicer ne bo bistveno dvignila na lestvici, pomeni pa priključek z ekipami pred njimi. Celje je prejšnjo zmago doseglo v šestem krogu, prav proti današnjemu tekmecu, ki bo ostal v sredini lestvice.

Zavrčani so sicer med tednom spet poskrbeli za trenersko menjavo, Peter Pacult se je moral posloviti, na klop pa prihaja Milko Djurovski. Ta je vodil sestanek pred tekmo, ni pa še vodil ekipe na tekmi. Je pa v začetno postavo poslal oba zvezdnika, Alberta Riero in Zlatana Muslimovića, ki sta v 15. minuti izpeljala prvo nevarnejšo akcijo. Riera je podal, Muslimović pa iz bližine žogo poslal čez vrata Celja.

Na drugi strani so zatem zagrozili tudi Celjani, najprej Pavol Bajza ni imel težkega dela po strelu Ivana Firerja, nato pa je predenj prišel Marko Pajač, a je Zavrčev vratar posredoval z nogo. V 32. minuti pa je Pajač svojo ekipo popeljal v vodstvo, in sicer z lepim prostim strelom s približno 30 metrov. Osem minut pozneje je Riera na drugi strani znova podal do Muslimovića, ki je iz težkega položaja zadel le zunanji del vratnice.

V drugem polčasu sta bila v 57. minuti nevarna Dejan Glavica in Riera. Prvi je poskusil z lobom premagati Matica Kotnika, zadetek pa je preprečil Marko Krajcer. Nato je sprožil še Riera in bil le malce premalo natančen. Španec je imel novo priložnost v 71. minuti, izkazal pa se je Kotnik. V 86. minuti so gostje na igrišču ostali le z deseterico, saj je bil izključen Krajcer zaradi prekrška nad Riero na robu kazenskega prostora. Kmalu zatem je s približno 16 metrov močno sprožil Aleks Pihler, a točno v Kotnika, na drugi strani pa je moral takoj zatem posredovati Bajza po Pajačevem strelu.

Koper še tretjič zapored z ničlo

Trener Kopra Slavko Matić še naprej ostaja brez osvojene točke, koprski niz porazov pa traja že tri tekme. Ustrezna je tudi uvrstitev na lestvici, ob vsega treh zmagah in kar devetih porazih je moštvo z Obale na osmem mestu. Na drugi strani je Rudar, ki je v sredo v pokalnem tekmovanju premagal Maribor, tokrat v podobnem slogu prišel še do uspeha proti Kopru. Spet je zadel v zadnjih desetih minutah tekme, le da tokrat ni bil strelec Senad Jahić, temveč Elvedin Džinić.

Prvo lepo priložnost na tekmi so imeli Koprčani, ko je v 11. minuti Josip Ivančić z desne strani prišel pred Mateja Radana, a je bil slednji uspešnejši, odbito žogo pa je Leo Štulac na dobrih desetih metrih zgrešil. Sicer je bila igra kar živahna, a brez pravih zaključnih strelov. V 34. minuti je z glavo meril Damir Grgić, a žogo poslal čez vrata. Že pred tem je Džinić zamenjal poškodovanega Ivana Knezovića.

Tudi v uvodu drugega polčasa se je nadaljevala borbena igra, priložnosti pa gledalci dolgo niso videli. Prvo šele v 62. minuti, ko je v kazenskem prostoru streljal Štulac, izkazal pa se je Radan. Do odbite žoge se je dokopal še Mitja Lotrič, a bil nenatančen, tako kot na drugi strani Mate Eterović v 68. minuti, ko ni zadel iz bližine s strelom z glavo. V 73. minuti je od daleč sprožil Stjepan Babić, toda Kristijan Kahlina ni imel veliko težav. Velenjčani so v teh trenutkih imeli več od igre, prihajali do strelov, ki pa so bili vsi po vrsti nenatančni.

Zato pa je velenjsko pobudo v 86. minuti unovčil Džinić, ki je po kotu zadel z glavo za 1:0. Že v sodniškem dodatku je lepo priložnost za izenačenje zapravil Ivančić, ki je z glavo žogo poslal le malo mimo želenega cilja.

Prva Liga TS, 15. kolo:

Rudar : Luka Koper  1:0 (0:0)
Džinić 87.

Zavrč : Celje  0:1 (0:1)
Pajač 32.

Krka : Krško  2:0 (1:0)
Dangubić 17., Novinič 93.

Gorica : Domžale  0:1 (0:0)
Blažič 82.

Tekma med Olimpijo in Mariborom je preložena.

Lestvica:
1. Olimpija 32 (-1)
2. Domžale 28
3. Gorica 28
4. Maribor 25 (-1)
5. Zavrč 22
6. Rudar 18
7. Krka 17
8. Luka Koper 12
9. Celje 11
10. Krško 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.