Šport
50 ogledov

Maribor bo plačal 7.800 evrov kazni

Tekma Zavrč - Maribor NK Zavrč
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je po 10. in 11. kolu Prve lige Telekom Slovenije največjo kazen naložil Mariboru. Ta bo zaradi nešportnega obnašanja navijačev moral skupno odšteti kar 7800 evrov kazni.

Mariborčani bodo ob 6450 evrov zaradi navijaškega "aktiviranja dveh negorečih dimnih naprav, aktiviranja večje količine pirotehničnih sredstev, kar je povzročilo oblikovanje dimne zavese, metanja več trdih predmetov na igralno površino, izražanja in spodbujanja nasilja in nestrpnosti, trikratne povzročitve prekinitve tekme in predkaznovanosti". Vse to se je dogajalo ob porazu Maribora v Zavrču v 10. kolu.

V 11. kolu pa so se navijači Maribora neprimerno obnašali še na tekmi proti Domžalam, zaradi "žaljivega skandiranja in izražanja, metanja predmetov na igralno površino in predkaznovanosti" bodo Štajerci ob dodatnih 1350 evrov kazni. Maribor je tako zaradi navijaških incidentov skupno zbral že 13.850 evrov kazni.

V tem pogledu mu sledi Olimpija, katere navijači so v 10. kolu v Novi Gorici "metali petarde na atletsko stezo, prižigali bakle na tribuni, aktivirali pirotehnična sredstva na tribuni in jih metali na atletsko stezo ter igralno površino, povzročili prekinitev tekme, poškodovali več sedežev in enega vrgli na atletsko stezo". Zaradi tega in predkaznovanosti bodo morali zeleno-beli odšteti 3300 evrov. Skupno v tej sezoni so navijači Olimpijo zaradi tovrstnih incidentov stali 7300 evrov.

Sicer pa je v 10. kolu denarna kazen v višini 600 evrov doletela tudi Gorico zaradi navijaškega izobešanja transparenta z žaljivo vsebino ter prižiganja bakle na tribuni. Ukor pa je dobil velenjski Rudar zaradi neupoštevanja protokola tekme in zamujanja pričetka drugega polčasa.

Po 11. kolu bo morala Krka zaradi petih rumenih kartonov odšteti 300 evrov, pomočnik trenerja Celja Aleš Kačičnik pa je zaradi nešportnega komentiranja sojenja po koncu tekme dobil prepoved ene tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.