Šport > Nogomet
119 ogledov

Zavrč slavil v Ljubljani

Zavrč Simon Maljevac
V 11. kolu sta do minimalnih zmag prišla Krka in Rudar, v Ljubljani pa je Zavrč presenetil vodilno Olimpijo. Maribor in Domžale sta se razšla z remijem.

Nogometaši iz Zavrča so v nekaj dneh osvojili še drugi veliki skalp. Po zmagi nad Mariborom so tokrat v Ljubljani ustavili niz sedmih zaporednih zmag Olimpije. Še več, četrtič zaporedoma so prišli do polnega izkupička po zaslugi zadetkov iz prvega polčasa. V drugem delu igre je priložnost dobil tudi sloviti Albert Riera in tako doživel debi na slovenskih igriščih. Kljub porazu Olimpija še vedno vodi na lestvici, Zavrč pa se je prebil pred Maribor na četrto mesto.

Čeprav je Olimpija konkretneje začela tekmo in sprožila dva nenatančna strela, pa je Zavrč hitro prišel do velike prednosti. Najprej je v 12. minuti zadel Veljko Batrović, ki je sprožil z roba kazenskega prostora. Žoga se je v mrežo odbila od vratnice. Pet minut zatem so gosje vodili že z 2:0 po mojstrovini Jureta Matjašiča, ki je Aleksandra Šeligo premagal s škarjicami.

Olimpija je nato začela rahlo pritiskati, imela nekaj polpriložnosti, v 41. minuti pa je bil Rok Kronaveter s prostega strela le malce premalo natančen za znižanje zaostanka proti ekipi, ki je po visokem vodstvu sicer delovala dobro. V uvodu drugega polčasa je Olimpija pritisnila, a brez kakšnega pravega zaključka. V 65. minuti je svoj debi na slovenski sceni dočakal Riera, ki je bil nato priča Olimpijine prevlade. Med drugim so Ljubljančani izvedli kar 11 kotov, a iz vsega tega niso znali narediti ničesar konkretnega, tako da se je Zavrč veselil novega velikega skalpa.

"Zavrč je zasluženo zmagal. Tudi proti Gorici nismo bili pravi, a smo se izvlekli, tokrat pa ni šlo. Izgubili smo preveč duelov, premalo smo igrali v globino in bili premalo konketni. Zavrč je štirikrat streljal in dvakrat zadel. Moramo dvigniti glave in v prihodnje zaigrati bolj konkretno. Nismo podcenjevali Zavrča, a amo po prejetem zadetku psihično padli. Prevzemam vso krivdo za ta poraz, saj moštva očitno nisem dobro pripravil. Ne bomo jokali, nam je pa žal za tri točke," je po tekmi dejal trener Olimpije Marijan Pušnik.

"Po tekmi smo vsi čustveni, saj se takšne tekme v Zavrču ne dogajajo pogosto. V štirih dneh smo premagali dva velikana in to je izjemen uspeh. Po uvodnem pritisku Olimpije smo pravi čas zadeli in v taktičnem smislu do konca zaigrali odlično. Ves trud je bil poplačan. Moji fantje so izjemno utrujeni in upam, da bodo do naslednje tekme pravi. Navijači so imeli kaj videti. Riera je zaigral poškdovan, a je pokazal izjemno željo. Sem mlad trener in lahko se veliko naučim tudi od njega. Dal sem mu določena navodila in v končnici je imel pomembno vlogo. Ko ima žogo v nogah, smo mirni. Samo njegova pojava vpliva na moštvo. Počasi ga bomo vpeljali v ritem, saj ne smemo tvegati," pa je povedal prvi mož na klopi Zavrča Slavko Matić.

Maribor doma le do točke

Krunoslav Jurčić v krstnem nastopu v Ljudskem vrtu ni dočakal zmage. Njegovi izbranci so imeli prevlado na igrišču, a te niso znali unovčiti. Domžalski vratar Nejc Vidmar je spet potrdil vrhunsko formo.

Igra je bila živahna, Mariborčani pa so v prvem polčasu imeli več priložnosti. Že prvi minuti je Dare Vršič z roba kazenskega prostora sprožil močan strel, Vidmar pa je žogo odbil v kot. V 18. minuti je s podobne razdalje poskusil še Agim Ibraimi, a je domžalski vratar žogo ukrotil.

A tudi domača obramba je imela kar nekaj dela z Domžalčani, ki pa niso poslali žoge v okvir vrat.
Obramba vijoličastih se je v tej sezoni večkrat izkazala za nezanesljivo. Tako je bilo tudi na tej tekmi. Eno takih daril bi lahko izkoristil Aladin Šišić, vendar je Jasmin Handanović z odbojem rešil nevarno situacijo. V 41. minuti je Marcos Tavares zapravil najlepšo priložnost. Jean-Philippe Mendy je po tleh z desne strani poslal uporabno podajo, Vidmar je bil pri posredovanju prekratek, Tavares pa iz bližine žoge ni potisnil v mrežo.

V drugem polčasu so Mariborčani močno pritisnili. V 48. minuti je Mendy z dvanajstih metrov streljal močno in natančno, Vidmar pa je s skrajnim naporom žogo odbil v kot. Minuto kasneje je Tavares le razveselil domače navijače. Brazilec je žogo sprejel tik pred Vidmarjem, ga preigral in jo poslal v mrežo.

V 58. minuti so na površje spet priplavale težave obrambe Maribora. Matic Črnic je izvedel prosti strel s 30 metrov. Žoga se je po zmedi v kazenskem prostoru odbila do Slobodana Vuka, ki jo je s 15 metrov poslal v desni spodnji kot.

Kljub prejetemu zadetku so domači nadaljevali s pritiskom na polovici Domžal. V 60. minuti je Vidmar na golovi črti ubranil Mendyjev strel z glavo. V 63. minuti je Tavares zadel levo vratnico. V 77. minuti je novinec v vrstah vijoličastih Marko Janković z leve strani lepo našel Tavaresa v kazenskem prostoru. Ta je žogo z glavo poslal tik mimo desne vratnice.

V 83. minuti je Marwan Kabha stekel v kazenski prostor in streljal mimo gola. Tri minute kasneje je Vidmar spet uspešno posredoval ob strelu Tavaresa z glavo. V zadnjih minutah se je igra povsem preselila na domžalsko polovico, toda spremembe rezultata gledalci niso dočakali.

Celjani že sedem ur in pol niso zadeli

Dolenjci so po prvi domači točki, ki so jo osvojili proti Rudarju, tokrat prišli še do prve domače zmage v sezoni. Zanjo je tik pred koncem tekme poskrbel Marin Perić. Na drugi strani novi trener Celja Iztok Kapušin še čaka svojo prvo zmago na celjski klopi, tudi po zaslugi dejstva, da Celjani gola niso dosegli že 455 minut. Tako še vedno ostajajo na zadnjem mestu.

nogomet Krka Gorica | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Po relativno mirnem uvodu tekme so bili v nadaljevanju Celjani tisti, ki so konkretneje napadli tekmečeva vrata. Eden bolj aktivnih je bil Valon Ahmedi, ki pa mu v nekaj poskusih ni uspelo premagati domačega vratarja Miodraga Mitrovića. Ta je imel največ dela v 21. minuti, ko je predenj prišel Ivan Firer, a je bil zmagovalec tega dvoboja Krkin vratar. Firer je zapravil še eno priložnost v 31. minuti, kar je bil tudi zadnji nevarnejši poskus v tem delu igre.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Denis Mojstrovič, ko je sprožil v 49. minuti z 20 metrov, Matic Kotnik pa je dobro posredoval. V 61. minuti je slednji žogo le pospremil s pogledom po strelu Lea Ejupa, a je ta končala nekaj centimetrov mimo cilja. Pri gostih je v 65. minuti do strela prišel Esteves De Sousa, a je ostalo pri 0:0. Ko je po strelih Blaža Vrhovca, ki je meril malce previsoko, in debitanta Grege Končarja, ki je s strelom z glavo za malo zgrešil vrata gostov, kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, pa je v četrti minuti sodniškega dodatka udaril Perić, ki je do žoge prišel nekoliko srečno po podaji s prostega strela.

Tretji zaporedni poraz Gorice

Čeprav so vse tri prejšnje dvoboje z Rudarjem v tem koledarskem letu dobili Novogoričani, pa so Primorci tokrat ostali praznih rok in že tretjič zaporedoma igrišče zapustili sklonjenih glav. Na drugi strani je velenjska obramba znova ostala nepremagana, prav tako tretjič zapovrstjo.

Domači so tekmo odločneje začeli in v sedmi minuti nevarno zagrozili, ko je streljal Stjepan Babić, žoga je zadela Alena Jogana in skorajda končala v mreži Gorice. Primorci so se začeli prebujati po 15 minutah, v 18. minuti je poskusil Blessing Eleke, ki je prišel sam pred Mateja Radana, a malce z desne strani slabo zaključil. Sedem minut pozneje so gostitelji povedli, Mario Babić je na desni strani iz igre vrgel dva branilca in žogo poslal v mrežo ob oddaljeni vratnici. Po golu je sledilo mirnejše nadaljevanje brez pravih priložnosti, še naprej pa so imeli žogo več v svoji posesti Velenjčani.

V drugem polčasu je prav tako bolje začel Rudar in v 57. minuti dosegel zadetek po poskusu Amerja Krcića, a so ga sodniki razveljavili, ker je bil Mario Babić v prepovedanem položaju in oviral vratarja. V 74. minuti je imela lepo priložnost tudi Gorica, ko sta bila po podaji z desne strani pred vrati malce prepočasna Eleke in Amel Džuzdanović. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Koper prehitel Krško

Koprčani so le prekinili niz treh porazov. Tokrat so zanesljivo odpravili Krško, ki si je po skoraj dveh mesecih tudi želel tri točke. Toda Primorci so se bolje znašli na razmočenem igrišču, Krčani pa so nadaljevali strelski post, ki je zdaj dolg že 390 minut.

Koper je povedel po prvem resnem poskusu proti vratom Marka Zalokarja. V deseti minuti se je po podaji z desne strani v gneči pred vrati gostov najbolje znašel spretni Josip Ivančić, ki je z natančnim strelom z 10 metrov zadel za 1:0. Obe ekipi sta poskušali s podajami iz prekinitev, omeniti pa velja le dober strel s 30 metrov Lea Štulca v 44. minuti, a je Zalokar žogo izbil v polje, odbito žogo pa je Ivančić poslal mimo gola.

Deset minut po začetku drugega polčasa so Koprčani podvojili prednost. Gregor Sikošek je v kazenskem prostoru podrl Davorja Škerjanca, Amar Rahmanović pa je bil natančen z bele točke. Le dve minuti pozneje je na drugi strani Luka Volarič dobro streljal s 25 metrov, toda Vasja Simčič je ostal nepremagan.

V 63. minuti je po Škerjančevi podaji Ivančić slabo streljal iz ugodnega položaja, 16 minut zatem pa je Koper vodil s 3:0, potem ko je po podaji Denisa Šmeja z desne strani Štulac z glavo z več kot desetih metrov ugnal nemočnega Zalokarja. Že v sodniškem dodatku je iz neposredne bližine po Zalokarjevi nespretnosti veliko priložnost zapravil Luka Vekić, a se je v tretji minuti sodniškega podaljška odkupil, ko je zadel z natančnim strelom z roba kazenskega prostora.

Prva liga Telekom Slovenije, 11. kolo:

Rudar : Gorica 1:0 (1:0)
Babić 25.

Krka : Celje  1:0 (0:0)
Perič 94.

Olimpija : Zavrč  0:2 (0:2)
Batrović 12., Matjašič 18.

Maribor : Domžale  1:1 (0:0)
Tavares 49.; Vuk 58.

Luka Koper : Krško  4:0 (1:0)
Ivančić 10., Rahmanović 55./11-m, Štulac 79., Vekić 93

Lestvica:
1. Olimpija 25
2. Gorica 21
3. Domžale 20
4. Zavrč 18
5. Maribor 16
6. Rudar 13
7. Krka 13
8. Luka Koper 11
9. Krško 9 
10. Celje 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.