Šport > Nogomet
20 ogledov

"Toliko laži že dolgo nisem prebral"

Rudar Velenje Maribor Zlatko Zahović Saša Gajser Saša Despot
Na izjavo za javnost Zavrča se je zelo hitro odzval športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Ob dopisu iz NK Zavrč se moram odzvati osebno in kot športni direktor NK Maribor. Prvi komentar je: če ne bi bilo žalostno, bi bilo smešno. Toliko laži in podtikanj na enem mestu že dolgo nisem prebral.

Pri NK Maribor smo vedno imeli NK Zavrč za prijateljski klub, z ljudmi v klubu ves čas ohranjali zelo dobre odnose. V tem okolju imamo tudi veliko število navijačev, na kar smo izjemno ponosni. V sobotnem večeru pa smo doživeli veliko razočaranje z izzivanjem vseh uradnih oseb iz NK Maribor in zadevami, ki ne sodijo na športne prireditve. Dogodki, ki smo jim bili priča na in zunaj igrišča, tja ne sodijo. To je iz enih drugih časov, iz ene druge države.

Razumljivo je, da bi vsi želeli narediti vse za zmago svoje ekipe, toda predstavniki domačega kluba so izzvali dogodke velikih razsežnosti. Njihove uradne osebe so hodile v igrišče tudi po 10 metrov v času tekme, zmerjali igralce in vodstvo kluba. To veliko pove o organizaciji tekme, ki je bila ves čas na meji incidenta. Žalostno je, kako so se odzvali pred prekinitvijo, saj njihovega vratarja ni zadela pločevinka, ampak so ga uradne osebe pozvale, naj leži in sproži incident, ko je izzval Viole s skrajnje nešportno potezo.

Če je bil kdo v sobotnem večeru deležen žaljivk in celo groženj, je to vodstvo NK Maribor. Sam sem se odzval na njihove provokacije in grožnje kot vsak normalen človek, ob prebranem pa z grenkim priokusom lahko ugotavljamo, do kod so pripravljeni iti predstavniki završkega kluba v svojih zgodbah. Velika laž in podtikanje je omenjanje žaljivk glede našega trenerja Krunoslava Jurčića, kar je popoln nesmisel in pelje do tja, kamor dotične osebe želijo peljati zadeve. Če nas želijo razediniti, se močno motijo. Smo predolgo v nogometu, da bi nasedali malomeščanskim potezam.

Še ena v nizu neresnic je tudi tista o razbijanju inventarja v slačilnici. Steklo sta namreč nehote zlomila ekonoma, ki sta skozi ozka vrata peljala kovčke z opremo. O tem smo obvestili delegata takoj po končani tekmi.

V nobeni točki nismo posegli na športno raven predstavnikov NK Zavrč, po porazu sem trenerju Slavku Matiću tudi športno čestital. Me pa kot športnega direktorja Maribora in človeka, ki ima bogato reprezentančno kariero v majici z našim grbom, zelo skrbi, če lahko po teh dogodkih sklepamo, kam bo šel slovenski nogomet. Vse nas lahko zelo skrbi.

Zlatko Zahovič

Športni direktor NK Maribor

Komentarjev 2
  • zipo 00:08 22.september 2015.

    zaho, spelji se že nekam,kreten

  • Žvižgač 19:49 21.september 2015.

    Seronja, sebe moraš najprej kultivirati in preiti iz balkanske kože v kožo civiliziranega Evropejca, kar pa ne zmoreš. V vseh klubih in reprezentanci si pametoval in druge solil.