Šport > Nogomet
44 ogledov

Zavrč o 'šovu' g. Zahovića

Tekma Zavrč - Maribor
1/5
NK Zavrč
Tekma v Zavrču med domačim klubom in Mariborom še kar buri duhove. Po obtožbah, ki so jih v izjavi za javnost zapisali pri državnih prvakih, so se za enako potezo odločili pri Zavrču. Njihova zgodbe je povsem drugačna od mariborske.

Tekma v Zavrču se je končala z zmago domačih z 2:1, vijoličasti pa so si na tekmi, ki so jo za nekaj časa prekinili tudi gostujoči navijači, zabili kar dva avtogola. A po dvoboju se je vse skupaj zavleklo v tretji polčas. Po izjavi za javnost, ki so jo spisali pri Mariboru, na enak način odgovarjajo tudi pri Zavrču. 

V nadaljevanju objavljamo veloten zapis, enako smo storili tudi z izjavo Maribora, ki si jo lahko ogledate tukaj.

Pojasnilo NK Zavrč o dogajanju na nogometni tekmi v Zavrču dne 19. 9. 2015.

Spoštovani!
V zvezi z nogometno tekmo med NK Maribor in NK Zavrč, ki se je odvijala v športnem parku Zavrč v soboto, 21. 9. 2015 podajamo izjavo za javnost tudi iz naše strani in kot odgovor na pojasnilo NK Maribor (s katerim smo vedno imeli prijateljski odnos) o dogajanju v Zavrču.

Na žalost se s tem, kar je v javnih občilih navajal NK Maribor ne moremo strinjati, saj je bilo dejansko stanje in dogajanje na tekmi daleč od napisanega in lahko sklepamo, da je članek le posledica rezultatske krize, v kateri se je znašel NK Maribor. Namreč, do sedaj še iz nobenega kluba ni bilo pripomb na organizacijo naših tekem, zagotavljanje varnosti, odnosa uradnih oseb ... Da pa so navijači organizirane navijaške skupine Viole podvrženi kršitvam in neprimernemu navijanju, je splošno znano dejstvo, ki se odraža na večini nogometnih tekem, kjer igra ekipa NK Maribor. Na tribuni je bilo večje število mariborskih navijačev, ki so skozi celo tekmo korektno, športno navijali za NK Maribor. Navijaška skupina Viole pa je s prižiganjem bakel, metanjem predmetov v igralce in na igrišče dosegla tudi to, da je bila tekma na žalost vseh ljubiteljev nogometa večkrat prekinjena. Z razgrajanjem in vandalizmom so Viole poškodovale doberšen del kovinske ograje ob igrišču in s tem povzročile večjo materialno škodo ŠD Zavrč.
 
Srečanje in odnos med vsemi uradnimi predstavniki obeh klubov je bilo pred tekmo in v času prvega polčasa popolnoma normalno in korektno. Poslabšalo se je, ko je športni direktor NK Maribor, g. Zlatko Zahovič, prišel v VIP prostor, kjer je bila pripravljena pogotitev za vse VIP goste. V VIP prostoru je podajal neprimerne izjave ("Jebo vam mater") kar je tudi večkrat ponovil "A ste slekli gate pred Olimpijo?" in "Smrdite kot ribe, smrdite kot meso, a niste ne eno ne drugo." Podredsednik NK Zavrč g. Vuzem Robert je g. Zahoviča vljudno nagovoril, da je bil v VIP prostor povabljen in da je tukaj gost, če pa se tu ne počuti dobro, lahko ta VIP prostor zapusti. Zahovič mu je odgovoril, če ga bo udaril, a podpredsednikna njegovo izjavo ni več reagiral. Ko je g. Zahović zapustil VIP prostor, so preostali navzoči z odobravanjem pospremili njegov odhod.

Šov g. Zahovića se je nadaljeval v VIP loži, ko je vpričo prisotnih ponovno podajal neprimerne izjave ("Cigani Završki", "Govno Završko") - prisotni so to slišali in bili vidno razočarani nad obnašanjem človeka njegovega kova in renomeja.

Ob prekinitvi tekme, ko so bili igralci v prostoru pod tribuno je g. Zahovič pri srečanju z g. Petkovićem, športnim direktorjem NK Zavrč, ponovno začel omenjati cigane. Petković ga je nagovoril in vprašal, koga ima za cigane, Zahović mu je odgovoril, da Zavrč. Ko mu je Petković odgovoril, da je tudi on Zavrč se je dialog hitro zaključil. G. Zahović naj ne pozabi, da je ob nadaljevanju sračanja "jebal mater" vsem in vsakemu posebej in jih pošiljal v rodni kraj ("PM"), še najbolj pa svojega trenerja Jurčića.

Ponovno trdimo, da nihče od predstavnikov NK Zavrč ni nikomur iz NK Maribor storil ničesar, se z nikomer spuščal v besedne dvoboje in nikogar žalil ali je nedostojno vedel tako do uradnih oseb, kakor tudi do igralcev in spremljajočega osebja.

Dejstvo, s katerim se bomo vsi klubi, ki igramo v 1. SNL morali sprijazniti je, da so se z nastankom nove močne Olimpije, karte v 1. SNL močno premešale. Nastajajo namreč močni klubi, kar normalno vpliva tudi na rezultate NK Maribor, ki so bili do sedaj lažje doseženi, kot bodo odslej. Da so bili igralci NK Maribor in spremljajoče osebje nezadovoljni z igro potrjuje tudi dejstvo, da so se v garderobi za goste znesli nad inventarjem garderobe. Poškodovali so stekla in stene, s čimer so ŠD Zavrč povzročili materialno škodo (fotografije).

NK Maribor želimo veliko uspeha in športne sreče in naj v primeru slabe igre ne iščejo krivca pri drugih.
Komentarjev 3
  • Žurnalček 16:31 22.september 2015.

    Kaj lahko drugega pričakujete od Bosanđerosa , ki niti ima šole niti vzgoje ! Govno ostalo govno , kako kod da ga okreneš !

  • sasquatch 20:48 21.september 2015.

    saj je že v vaški ligi

  • Žvižgač 18:53 21.september 2015.

    Kaj pa bi lahko človek pričakoval od neotesanega južnjaka, ki u je padla sekira v med in tega ne zna ceniti.To cenijo samo nepismeni Mariborčani, ki ga častijo kot boga. Ko je Maribor imel nekaj igralcev, ki so proti drugorazrednim ...prikaži več južnjakom v drugih klubih z lahkoto zmagovali je bilo vse OK sa je bil glavni u selu, a sedaj se je še marsikateri klub boljše organiziral in teško je biti sad glavni u gradu. Seronja Zaho i tebi to što ti ostalima.Kmalu boš s tem načinom pristal v vaški ligi, ker s tabo noče noben delati in ne moreš dobiti ne trenerja ne igralcev, ki bi pomagali klubu.