Šport > Nogomet
90 ogledov

Domžalčani zdaj trdno tretji

Nejc Vidmar Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Nogometaši Domžal so v zadnji tekmi 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije z 1:0 (1:0) premagali Luko Koper in se utrdili na tretjem mestu lestvice.

V dozdajšnjih 56 prvoligaških obračunih so Domžalčani in Koprčani zmagali na 21 tekmah, 14 se jih je končalo z neodločenim izidom, medtem ko je bila razlika v zadetkih pred današnjo tekmo malenkost na strani domače ekipe (72:71). Prvi del prvega polčasa je minil med obema kazenskima prostoroma brez izrazitih priložnosti, prvi strel v okvir vrat pa so gledalci dočakali v 20. minuti, ko je proti vratom gostov streljal Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je bil v ospredju tudi šest minut pozneje po podaji Dejana Trajskovskega, vendar ni prišel do strela.

Domača ekipe je tudi v nadaljevanju polčasa imela rahlo pobudo, dve minuti pred odhodom na odmor pa se je zatresla gostujoča mreža. Akcijo je začel Vuk, ki je na levi strani našel Trajkovskega. Ta je podal žogo na prvo vratnico, kjer je bil popolnoma sam Matic Črnic in s strelom z glavo zadel ob daljši vratnici za 1:0. Pred zadnjim žvižgom sodnika Slavka Vinčića je bil v obetavnem prodoru Josip Ivačić, vendar je gostujoči napadalec naredil prekršek v napadu.

V drugem polčasu so imeli več od igre koprski nogometaši. Bolje so ga sicer začeli Domžalčani, ko je Damir Hadžić v 47. minuti blokiral strel Vuka z roba kazenskega prostora, toda že tri minute pozneje se je po strelu Anteja Tomića izkazal Nejc Vidmar. Domžalski vratar je odlično posredoval v 64. minuti, ko je s skrajnimi močmi strel Ivačića z roba kazenskega prostora preusmeril v desno vratnico od katere se je žoga odbila v kot. Domača ekipa je gostom vrnila preko Gabra Dobrovoljca, a tudi njegov strel ni zadel cilja.

Do konca tekme so Koprčani želeli na vsak način izid vsaj izenačiti, nekajkrat je spet dobro posredoval domači vratar, predvsem ob strelu Hysen Memolle v 79. minuti, ko je žoga zadela Horića, toda v zadnjih minutah je pritisk gostov pošel in Domžale so še drugič zaporedoma prišle do treh točk na domačem igrišču. Z zmago so se Novi Gorici na drugem mestu približali na dve točki, Luka Koper z osmimi ostaja na devetem mestu.

Prva liga Telekom Slovenije, 10.kolo:

Domžale : Luka Koper  1:0 (1:0)
Črnic 43.

Celje : Krško  0:0

Krka : Rudar  0:0

Gorica : Olimpija  0:3 (0:1)
Kronaveter 45./11-m, 89., Kapun 79.

Zavrč : Maribor  2:1 (1:0)
Šuler 38./ag, Kabha 86./ag; Bohar 76.

Lestvica:
1. Olimpija 25
2. Gorica 21
3. Domžale 19
4. Maribor 15
5. Zavrč 15
6. Rudar 10
7. Krka 10
8. Krško 9
9. Luka Koper 8
10. Celje 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.