Šport > Nogomet
62 ogledov

Krško še naprej pred Celjem

nogomet Saša Despot
Nogometaši Celja in Krškega so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim rezultatom 0:0.

Derbi začelja, zadnjega Celja in predzadnjega Krškega, ni postregel z zadetki, po nič kaj atraktivnem prvem polčasu pa so si domačini v drugi polovici drugega polčasa pripravili kar nekaj priložnosti, nobene pa niso unovčili. Krčani so sicer prekinili niz treh porazov po vrsti, niz brez zmage podaljšali na osem, Celjani pa so po treh porazih, na teh so dobili kar 13 golov, le prišli do točke in niso prejeli gola. Kljub temu razlika med kluboma ostaja enaka - tri točke več imajo Posavci.

Krčani so tekmo začeli veliko bolje. Že v tretji minuti je poizkusil Dejan Urbanč, minuto kasneje Petar Petranić. Po desetih minutah so Celjani vzpostavili ravnotežje, prvič pa streljali v 13. minuti prek Danijela Miškića. Gosti so bil spet nevarni v 23. in 24. minuti. Najprej je še enkrat streljal Urbanč, bolj nevarno je bilo nekaj trenutkov kasneje, ko je do zaključka prišel David Poljanec; Amel Mujčinović je zgrešil žogo, ki jo je želel odbiti, Poljanec pa je bil preslabo postavljen, da bi zadel.

V 30. minuti je sicer padel gol, zadel ga je domačin Ivan Firer, vendar je bil v prepovedanem položaju. Do konca prvega polčasa so za Celje poizkusili še Ali Abd Al-Rahman Osman, Valon Ahmedi in Blaž Vrhovec, vendar so žoge letele mimo gola.

Na začetku drugega polčasa je prvi strel sprožil domači vezist Enis Đurković, ki je bil nenatančen. V 57. minuti je bilo nevarno pred celjskim golom. Poljanec je zaposlil Luko Volariča, ki je streljal, z obrambo se je izkazal Mujčinović, zatem je poizkusil še Tim Čeh, žogo pa je z glavo poslal mimo desne vratnice. Deset minut kasneje se je na drugi strani igrišča za strel odločil Henrique De Sousa, žoga pa je oplazila prečko.

Domačini so pritiskali na gostujočo obrambo, v 75. minuti je Milan Spremo streljal z leve strani, na pravem mestu je bil Marko Zalokar. V 80. minuti sta poizkusila Đurković in Ahmedi, v 85. Miškić, v 88. Spremo, na drugi strani sta streljala v 82. Poljanec in v 91. minuti Žiga Jurečič, čeprav je bil zadnji poizkus nevaren - Mujčinović je v zadnjem trenutku ustavil žogo - se izid ni spremenil.

Prva liga Telekom Slovenije, 10. kolo:

Celje : Krško 0:0

Sobota:
Krka - Rudar
Gorica - Olimpija
Zavrč - Maribor

Nedelja:
Domžale - Luka Koper

Lestvica:
1. Olimpija 22
2. Gorica 21
3. Domžale 16
4. Maribor 15
5. Zavrč 12
6. Rudar 9
7. Krka 9
8. Krško 9 (+1)
9. Luka Koper 8
10. Celje 6 (+1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.