Dončić blestel ob zmagi, Dragić poražen ob vrnitvi

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA sta v soboto na igrišče stopila oba slovenska zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Uspešnejši je bil Luka Dončić, ki je z 22 točkami ponesel Dallas do domače zmage nad Oklahomo s 111:96. Slovenski novinec v ligi je v 31 minutah bil en od petih članov Mavericks, ki so dosegli dvomestno število točk. Pri zmagi nad favoriziranim gostom iz Oklahome, za katere zaradi poškodbe sicer ni igral prvi zvezdnik Russell Westbrook, je Dončić znova prikazal tudi svojo vsestransko igro in v statistiko vpisal še šest skokov, osem asistenc in ukradeno žogo.

Video Slovenska rapsodija v Dallasu

Moštvo iz Dallasa je tako ob osmih porazih zabeležilo četrto zmago v letošnji sezoni. V vodstvo so domačini prišli ob začetku druge četrtine in ga nato brez večjih težav držali do konca tekme. Dončić pa je bil še posebej učinkovit v tretji četrtini, ko je z devetimi točkami in petimi asistencami pomembno prispeval k temu, da so gostje ostali na varni razdalji.

Video Dončić obležal po trku z zvezdnikom

Poleg Dončića je bil z 21 točkami v 21 minutah v napadu pri Dallasu razpoložen JJ Barrea. Za goste, ki so imeli ob odsotnosti Westrbooka in dobri obrambi domačih z manj kot 40 odstotkih zadetih metov iz igre težave v napadu, pa sta bila z 20 točkami najbolj učinkovita Paul George in Steven Adams.

V postavo Vročice iz Miamija se je po dveh tekmah odsotnosti vrnil Goran Dragić, ki pa se pri porazu njegove ekipe s 110:116 ni izpostavljal. V 21 minutah igre je sedemkrat neuspešno metal na koš, vknjižil je le dva skoka in tri asistence.

Tekmo je v zadnji četrtini v prid gostom obrnil John Wall, ki je dosegel 28 točk in devet asistenc. Dwight Howard je za goste zabeležil 16 skokov, najučinkovitejši pri domačinih pa je bil s 24 točkami Josh Richardson.

Trener Miamija Erik Spoelstra je po tekmi pojasnil, da si slovenskega branilca želi počasi vključiti nazaj v igro in da še ne ve, kakšno je zdravstveno stanje 32-letnega Ljubljančana po tekmi. "Nisem ga še vprašal, kako se počuti, želel sem mu nameniti nekaj minut in zagotoviti napredek pri sanaciji poškodbe," je pojasnil Spoelstra.

V noči, ko je v ligi potekalo devet tekem, je med drugim odmevala zmaga aktualnih prvakov Golden State Warriors, ki so bili brez prvega zvezdnika Stephena Curryja in centra Draymonda Greena s 116:100 boljši od Brooklyn Nets. Kevin Durant je z 28 točkami in 11 podajami vodil domačine do desete zmage na uvodnih 12 tekmah. Curryjeva menjava Quinn Cook je dosegel 27 točk.

Medtem so v Torontu domači Raptorji s prepričljivo zmago s 128:112 nad New York Knicks še povečali vodstvo v vzhodni konferenci. K 12 zmagi v letošnji sezoni (ob le enem porazu) je največ prispeval Kamerunec Pascal Siakam s 23 točkami v 28 minutah.

V kalifornijskem derbiju so Los Angeles Lakers s 101:86 slavili proti Sacramento Kings. Glavni pri gostujočih Jezernikih je bil znova LeBron James, dosegel je 25 točk in pomembno motiviral svoje moštvo. To je tako prvič v sezoni izenačilo razmerje zmag in porazov.

Selitev zvezdnika Velika menjava v ligi NBA

NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 111:96
Luka Dončić 22 točk, šest skokov in osem asistenc v 31 minutah.

Miami Heat - Washington Wizards 110:116
Goran Dragić dva skoka in tri asistence v 21 minutah.

Toronto Raptors - New York Knicks 128:112
LA Clippers - Milwaukee Bucks 128:126*
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 119:99
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 99:98
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 112:106
San Antonio Spurs - Houston Rockets 96:89
Golden State Warriors - Brooklyn Nets 116:100
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 86:101

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.