Dončić do dosežka, ki mu ni bil kos niti LeBron

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka boljši od vseh vrstnikov.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je na dvoboju proti Houstunu v svojo statistiko vpisal 26 točk, 14 skokov in sedem asistenc ter tako v veliki meri pomagal Dallasu do druge zmage na treh tekmah v tej sezoni. Ob tem je še popravil dosežek, ki ga postavlja na sam vrh najboljših mladih košarkarjev v zgodovini lige NBA.

Slovenski zvezdnik je na teksaškem derbiju namreč zabeležil že svojo 62. tekmo na kateri je zbral vsaj dvajet točk, deset ulovljenih žog in pet podaj. V tem elementu je najboljši vseh časov v konkurenci košarkarjev, ki še niso dopolnli 23 let. Luka bo do te številke prišel na zadnji dan februarja in lahko svoj rekordni dosežek tako še popravi.

Omenjenim številkam se v preteklosti ni približal niti LeBron James, ki za mnoge sodi med najboljše igralce v zgodovini lige NBA. Tudi košarkar iz Akrona v Ohiu je tako kot Dončić zelo mlad vstopil v ligo, ob prvi tekmi med elito še ni bil star 19 let, in je tako 23 'svečk na torti' upihnil v svoj peti NBA sezoni (30. december 2007).

Dončić je zdaj krenil šele v svojo četrto sezono.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.