Česa takšnega ni zmogel niti Dirk Nowitzki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sinočnja zmaga košarkarskega moštva Dallas Mavericks je bila posebna v več pogledih.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so z zmago nad Clevelandom (110:90) naredili še en pomemben korak k uvrstitvi v končnico. Tekma je bila zgodovinska, saj je Luka Dončić na njej presegel mejnik 5000 točk v ligi NBA.

NBA Luka takoj poskrbel za rekord kluba, nato hitro sedel na klop

Slovenski košarkar je v srečanje s Konjeniki vstopil s 4993 točkami, omenjeni mejnik pa je presegel že v uvodni četrtini. 22-letnik je za to potreboval samo 194 tekem, kar je najmanj med vsemi aktivnimi igralci. Postal je tudi četrti najmlajši košarkar s 5000 točkami v ligi NBA za LeBronom Jamesom (21 let, 22 dni), Kevinom Durantom (21 let, 133 dni) in Carmelom Anthonyjem (21 let, 292 dni).

Spotoma je poskrbel tudi za nov rekord franšize, legenda Dallasa Dirk Nowitzki je namreč za dosego tega mejnika potreboval štiri sezone, Slovenec manj kot tri.

Foto: Epa Luka Dončić Dirk Nowitzki

Na tekmi s Konjeniki je Dončić v samo 23 minutah zbral 24 točk, osem skokov, podajo in blokado ter Dallasu pomagal do naslova v jugozahodni diviziji v sezoni 2020/2021. Teličkom je to uspelo prvič po 11 letih oziroma četrtič v 41-letni zgodovini franšize.

Trener Dallasa Rick Carlisle je zabeležil že 833. zmago v ligi NBA, s katero je na večni lestvici trenerjev z največ zmagami prehitel Cottona Fitzsimmonsa in se povzel na 15. mesto. "Pokazali smo, da smo ena najboljših ekip v ligi. To je velika stvar, današnja zmaga je bila zelo pomembna, tekmo smo končali brez večjih prask in sedaj čakamo na naslednji obračun," je povedal Carlisle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.