Dončić in Randolph odčitala lekcijo prvakom

Foto: ACB/Twitter Luka Dončić je imel v Valencii statistični indeks 25, s tem je bil najboljši igralec tekme.
Foto: ACB/Twitter Luka Dončić je imel v Valencii statistični indeks 25, s tem je bil najboljši igralec tekme.
V Španiji so odigrali tekme 4. kola košarkarskega državnega prvenstva. Odvil se je veliki derbi med Valencio in madridskim Realom.
Oglej si celoten članek

Valencia je v lanski sezoni presenetljivo premagala Real Madrid v finalu državnega prvenstva, na začetku letošnje je osvojila še superpokal. Tokrat je Madridčanom uspelo vrniti del dolgov, na gostovanju so slavili (82:86). Real ima sedaj na računu štiri zmage, Valencia pa tri zmage in poraz.

MVP Dončića zasenčil le nekdanji član lige NBA

Srečanje je bilo izenačeno vse do konca. Še dve minuti pred zadnjo sireno so domačini vodili, nato pa so gostje bolje odigrali končnico in prišli do zaslužene zmage.

Za domače sta Tibor Pleiss in Bojan Dubljević dosegla po 15 točk, prvi je dodal osem skokov, drugi pa sedem. Prva strelca Reala sta bila slovenska reprezentanta Anthony Randolph in Luka Dončić. Američan je v 26 minutah zbral 18 točk, šest skokov in asistenco, Ljubljančan pa 16 točk, sedem skokov in kar deset asistenc v skupno 28 minutah.

Veselje za Rupnika, Blažič blestel

Neporažena ostaja tudi Fuenlabrada, tokrat je doma premagala Baskonio (80:75). Luka Rupnik je za domačine v 13 minutah zbral štiri točke ter po en skok in asistenco.

Po treh porazih je v nedeljo prvič slavila ekipa MoraBanc Andorra, na svojem parketu je bila boljša od Gran Canarie (78:76). Prvo ime srečanja je bil Jaka Blažič, za zmagovalce je v 32 minutah dosegel 19 točk, osem skokov in dve asistenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.