Dončić izenačil dosežek kultnega igralca

Foto: Profimedia
Slovenski zvezdnik je s še eno izvrstno predstavo prišel do novega mejnika.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so v noči na sredo v svoji dvorani klonili proti Sacramento Kings (121:125), kljub temu pa je Luka Dončić prikazal mojstrsko igro. Ljubljančan je zbral 28 točk, 12 skokov in 12 asistenc ter tako vpisal svoj sedmi trojni dvojček v NBA karieri, drugega zapored.

S sedmim trojnim dvojčkom se je na večni lestvici izenačil z legendarnim Magicom Johnsonom, tudi on je kot novinec med elitno košarkarsko druščino sedemkrat prišel do omenjenega dosežka.

Pred Dončićem sta tako le še Ben Simmons, ta je v lanski sezoni dvanajstkrat prišel do trojnega dvojčka, in pa Oscar Robertson, slednji je v sezoni 1960/61 kar šestindvajsetkrat dosegel ta statistini mejnik.

Video Dončić spet kot z drugega planeta, boleč poraz Dragića

Dončić je štiri od svojih sedmih trojnih dvojčkov dosegel kot najstnik, s čimer je postal edini, ki je pred 20. rojstnim dnem vpisal več kot en tovrsten dosežek.

Dončić v letošnji sezoni na tekmo povprečno dosega po 21,1 točke, 7,6 skoka in 5,9 asistence.

Video Sodnik brcnil v groteskno zlomljeno nogo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.