"Dončić je imel v karieri veliko sreče"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Član številnih NBA ekip je, skupaj z mladim zvezdnikom evropske košarke, analiziral vzpon nekdanjega igralca Reala.
Oglej si celoten članek

Omri Casspi je izraelski košarkar z bogato kariero. 31-letnik je trenutno član telavivskega Maccabija, pred tem pa je deset let igral v ligi NBA za Sacramento Kings, Cleveland Cavaliers, Houston Rockets, New Orleans Pelicans, Minnesota Timberwolves, Golden State Warriors in Memphis Grizzlies.

Casspi je v svojem podcastu pred kratkim gostil soigralca iz vrst Maccabija - Denija Avdijo. Gre za 19-letnega mladega zvezdnika izraelsko-srbskih korenin, ki se mu obeta odlična kariera.

Prav zaradi potencialnega vzpona Avdije je v podcastu beseda stekla tudi o Luki Dončiću oziroma o meteorskem vzponu mladega Ljubljančana.

Foto: Profimedia Deni Avdija

Avdija se je v Maccabiju, kljub rosnim letom, že precej uveljavil. "Nihče mi ni ničesar poklonil. V Maccabiju ne dajo 20 minut na srečanje nekemu otroku, morda bi bil izjema le veliki Luka Dončić. Videl sem ga pred dvema letoma, preden je šel v NBA. Takrat še nisem tako veliki igral in spraševal sem se, zakaj se meni ne dogajajo takšne stvari kot njemu. S tem sem se pač moral soočiti. Moral sem se boriti za minute, da sem postal ključni del rotacije," je Casspiju povedal mladenič.

Trd oreh Izziv za Dončića: "To bi bil njegov največji dosežek"

Dvojica je še naprej razpredala o Dončiću: "Mislim, da on ne bi mogel priti v boljšo ekipo. Rick Carlisle je pravi trener zanj. Takoj je bil v prvi peterki in je nadaljeval tam, kjer je končal v Madridu. Mark Cuban kot lastnik, upokojeni veteran Dirk Nowitzki s svojimi izkušnjami ... Mislim, da je to idealna situacija zanj," je o Ljubljančanu dejal Casspi.

Avdija je na to odgovoril: "Lahko se ne strinjaš ... Ampak mislim, da je imel tudi veliko sreče v karieri, čeprav gre seveda za posebnega igralca."

Casspi je dodal: "Imel je srečo, toda izkoristil je priložnost. Dosegati po 30 točk na tekmo v NBA ... To ne pride samo od sebe."

'Jugo' Dream Team "Kateri klovn je avtor tega seznama?"

Avdija je v nadaljevanju pogovora spregovoril še o obetih igranja v najmočnejši ligi na svetu. Na naslednjem naboru se mu obeta izbor okrog desete pozicije.

Casspi (na fotografiji spodaj) je najstnika opozoril na zahteven prehod iz Evrope v ZDA. "Stephen Curry je v prvi sezoni dosegal po deset, enajst točk na tekmo. Danes ne moreš biti prepričan, da se bodo igralci takoj znašli v ligi. To, kar je uspelo Dončiću že v prvi sezoni, ni uspelo še nobenem kasnejšem superzvezdniku," je zaključil izkušeni veteran.

Foto: Epa Omri Casspi

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.