Dončić je lahko prvi po 24 letih in šesti v zgodovini NBA

Foto: Profimedia luka dončić dallas mavericks
Mladi slovenski košarkar lahko ponovi dosežek legendarnega košarkarja.
Oglej si celoten članek

Za košarkarji v ligi NBA je že tretjina sezone rednega dela, v tem obdobju pa se je med novinci izjemno izkazal tudi Luka Dončić. Ta se je po nedeljski predstavi, ko je proti Sacramentu zbral 28 točk, šest skokov in devet asistenc, ustavil pri povprečju 18.2 točke, 6.7 skoka, 4.6 podaje in 1.1 ukradene žoge, po mnenju mnogih pa bi mu lahko le drastičen padec forme preprečil naziv novinec leta.

NBA Kakšna predstava, Dončić blizu rekorda! Toda ...

Po statističnih podatkih je Slovenec kot prvi na poti, da po 24 letih ponovi dosežek enega izmed velikanov NBA lige. Grant Hill si je v sezoni 1994/95 naziv novinec leta sicer razdelil z Jasonom Kiddom, a je bil zadnji rookie, ki je v svojo statistiko v povprečju vpisal po več kot 18 točk, šest skokov, štiri podaje in eno ukradeno žogo. 

Seznam košarkarjev, ki jim je to uspelo pred Hillom, je zelo kratek: Michael Jordan (1984/85), Larry Bird (1979/80), Magic Johnson (1979/80) in Alvan Adams (1975/76). Od vseh omenjenih le legendarni Magic ni postal novinec leta, saj je imel to smolo, da je v isti sezoni pod obroče v ligi NBA stopil tudi Bird.

Zadnji novinci leta:

Foto: nba.com NBA novinci leta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.