Šport > Košarka
4008 ogledov

Kakšna predstava, Dončić blizu rekorda! Toda ...

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas Mavericks so po 11. zaporednih zmagah prvič klonili na domačem parketu. S 120:113 je bil boljši Sacramento.

Košarkarji Dallasa so na domačem parketu gostili ekipo Sacramento Kings. Luka Dončić je odlično odprl dvoboj proti ekipi, ki ga je preskočila na naboru, generalni manager Kraljev Vlade Divac se je raje ob drugem izboru odločil za Marvina Bagleyja III., ki tokrat sicer zaradi poškodbe ni zaigral.

V prvi četrtini je Dončić zbral osem točk, pri tem zgrešil še dva prosta meta, dva skoka in tri asistence, do polčasa pa so se njegove številke povzpele na 13 točk, štiri ulovljene žoge in pet podaj. Do 13 točk je mladi slovenski košarkar prišel z metom za tri točke iz kota, ko je žogo uspešno poslal preko Bogdana Bogdanovića. Kasneje je zgrešil še dve trojki, sodniki pa so najverjetneje 'pozabili' dosoditi še dva prekrška ob njegovih metih. Tekma je bila v prvem polčasu izenačena, Dallas si je le sredi druge četrtine priigral sedem točk prednosti, a ob glavnem odmoru zaostajal za tri pri rezultatu 58:61.

Kandidat za najboljšega novinca leta je v tretjih dvanajstih minutah le enkrat vrgel na koš iz igre ter zadel, natančen pa je bil tudi s črte prostih metov, zadel je vse štiri poizkuse. Kralji so prevzeli pobudo, ob koncu četrtine pa jim je z delnim izidom 8:0 uspelo pobegniti na 93:81. 

Gostom je v zadnjem delu igre uspelo ohranjati priigrano prednost, ob odličnih De'Aaronu Foxu in Buddyju Hieldu se je z dvema ključnima trojkama razigral še Nemanja Bjelica. Dve minuti in pol pred koncem je Dončić s košem in dodatnim prostim metom znižal zaostanek na 104:112, sledila pa je še trojka Wesleyja Matthewsa. A na drugi strani je znova zadel Fox (114:107), po izgubljeni žogi domačih pa je prednost tekmeca znova narastla na devet točk in dvoboj je bil odločen.

Dončić je na koncu zbral 28 točk, s tem dosežkom je le za tri točke zaostal za osebnim rekordom, ki ga je dosegel proti San Antoniu, kjer pa je odigral še podaljšek. Iz igre je sicer zadel devet od 15 poizkusov, enega od petih za tri točke, ter devet od 14 prostih metov. K temu je dodal še šest skokov in devet asistenc.

Popolnoma enako število točk (28) sta na drugi strani zbrala Fox in Hield, Srba Bjelica in Bogdanović pa sta se ustavila pri 15 točkah. Pri Dallasu je 15 točk zbral Barnes.

Dvorana je sicer med dvobojem zelo oživela tudi ob vstopu Dirka Nowitzkija na parket v drugi četrtini. Sloviti Nemec je na tekmi zbral osem minut in v tem času v statistiko vpisal tri točke in štiri skoke.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice