Šport > Košarka
9780 ogledov

Dončićev trener je pobesnel

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić in soigralci so dobili še 11. zaporedni dvoboj na domačem parketu.

Luka Dončić se bo v le nekaj dneh pomeril z Atlanto, Phoenixom in Sacramentom, se pravi s klubi, ki so imeli na naboru priložnost, da izberejo Slovenca, a so se odločili drugače. Ameriški mediji so niz teh treh tekem poimenovali kar Dončićevo maščevanje. Phoenix se je kot prvi na naboru odločil za Deandreja Aytona, Sacramento je izbral Marvina Bagleyja III., Atlanta pa se je odločila sprejeti ponudbo Dallasa in je Dončića poslala v Teksas za Traeyja Younga in prihodnji izbor v prvem krogu nabora. 

Dončić in soigralci so se tokrat pomeril z Atlanto, danes ponoči sledi obračun v gosteh pri Phoenixu nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, v noči iz nedelje na ponedeljek pa se bo maščevanje končalo še z eno domačo tekmo proti Kraljem iz Sacramenta.

Sokoli po pričakovanjih niso bili kos na domačem parketu razigranim Teličkom, ti so tako prišli do 11. zaporedne zmage pred svojimi navijači. Dallas je dobro odprl tekmo in si preko razpoloženega Harrisona Barnesa, ki je zadel tri trojke, priigral nekaj točk prednosti. Razpoložen je bil tudi Dončić. Devetnajstletnik se tokrat ni odločal za mete za tri točke, raje je prodiral pod koš. Tako je v prvi četrtini zadel dva meta, še dvakrat pa so nad njim storili prekršek, kar je izkoristil s štirimi uspešno izvedenimi prostimi meti. 

Atlanta je že ob koncu prvih 12 minut ujela priključek, kasneje pa se nobeno moštvo ni uspelo oddaljiti. V izenačenem polčasu, ki se je končal s točko prednosti gostov (51:52), je Dončić zbral 12 točk, še kakšno več pa bi, če bi sodniki piskali nekaj zelo sumljivih kontaktov tekmecev. V svojo statistiko je vpisal še pet skokov in tri asistence.

Delilci pravice tudi na začetku drugega polčasa niso piskali prekrškov, to pa je popolnoma znerviralo domačega trenerja Ricka Carlisla, ki si je v nekaj sekundah prislužil dve tehnični napaki in posledično tudi izključitev. Od glavnega odmora so minile le dobre štiri minute. Atlanta je to znala izkoristiti in si je priigrala šest točk naskoka (63:57). 

Vendar prednost gostov ni zdržala dolgo, s šestimi zaporednimi točkami Dončića, najprej je zadel tri proste mete, nato pa še trojko iz velike oddaljenosti, so domači prevzeli pobudo, po novem uspešnem metu za tri točke, ki ga je sprožil J. J. Barea, pa se je na semaforju izpisalo 69:66 v korist domačih. S prednostjo treh točk so gostitelji tudi krenili v zadnjo četrtino (81:78).

Dallasovi rezervisti so zadnjih 12 minut odprli z delnim izidom 7:0, po treh minutah in pol igre pa so povedli z 92:81. Razlika se je nato le še večala, po štirih točkah Dončića in petih Barnesa pa je bilo 109:94. Do konca so ostale le še tri minute. Atlanta se je 40 sekund pred zadnjim piskom sirene še približala na pet točk minusa, a je za kaj več zmanjkalo časa (114:107).

Dončić je tekmo končal z odlično statistiko: 24 točk, 10 skokov in šest asistenc. Točko več je dosegel Barnes. Pri Atlanti je Young zbral 24 točk in 10 asistenc, 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice